Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη: Δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ – Εκανε μπούλινγκ και σε άλλους

Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη: Δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ – Εκανε μπούλινγκ και σε άλλους

«Δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης» - Τι απάντησε για το ενδεχόμενο να είναι η ίδια υποψήφια πρόεδρος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε η βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής, Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί στο MEGA. 

Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην ψήφιση της πρότασης μομφής κατά του κ. Κασσελάκη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επειδή δεν του αρέσει το αποτέλεσμα του σώματος, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για κουκούλες (…) Πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα θα έπρεπε να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της Αριστεράς και να ξέρει ότι το σώμα απέναντί του περιελάμβανε ανθρώπους που φυλακίστηκαν στη δικτατορία, ενάντια σε εκείνους που με κουκούλες κατέδιδαν τους Ελληνες».

Στο σημείο αυτό, ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η άποψή μου είναι αυτή», απάντησε η κ. Γεροβασίλη λέγοντας πως για αυτό υπερασπίστηκε το ζήτημα της μομφής. «Το να είσαι αναιδής δεν ταιριάζει στον χώρο της Αριστεράς. Εξαιτίας όλων αυτών υπερψηφίστηκε το αίτημα της μομφής», σημείωσε. 

Σε ερώτηση για το εάν η ίδια θα είναι υποψήφια πρόεδρος, απάντησε πως σύντομα θα λάβει την τελική της απόφαση. «Χρειάζομαι λίγες ημέρες για να πάρω μια απόφαση, την οποία φυσικά θα δημοσιοποιήσω», είπε. 

Ερωτηθείσα για τις ευθύνες στελεχών σε σχέση με την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως «σε όλο αυτό όλοι φέρουμε ευθύνες στον βαθμό που μας αναλογεί. Εγώ έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου τον Φεβρουάριο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν ώριμο τότε, άλλα σήμερα είναι πιο ώριμο». Μάλιστα, ανέφερε ότι «ο κ. Πολάκης ζήτησε συγγνώμη» και ότι η ίδια περιμένει «να το κάνουν και μερικοί άλλοι». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ «για πολιτικούς και αξιακούς λόγους». Πάντως, όσον αφορά τις προϋποθέσεις που συζητούνται για τους υποψήφιους προέδρους, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για κόφτες» και ότι «το κίνητρό μας δεν είναι ο κ. Κασσελάκης». «Ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι έχει καταθέσει το “πόθεν έσχες” του, επομένως δεν έχει να κάνει με φωτογραφικά θέματα, αλλά με μια αγωνία να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως την επόμενη ημέρα», επισήμανε. 

Σε ερώτηση για την καταγγελία σε βάρος του κ. Κασσελάκη περί μπούλινγκ στην Κατερίνα Νοτοπούλου, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις εκτός της κ. Νοτοπούλου. Εκανε, μάλιστα, λόγο για «εκφοβισμό, σε επίπεδο πολιτικών διεργασιών». «Στις δυσκολίες εμφανίζονται και οι πραγματικοί χαρακτήρες και δεν επέδειξε καλά αντανακλαστικά ο κ. Κασσελάκης σε αυτό», τόνισε. 

Σε άλλο σημείο που ερωτήθηκε αν είναι υπέρ της διαγραφής του κ. Κασσελάκη απάντησε: «Δεν πρότεινα τη διαγραφή του κ. Κασσελάκη ακριβώς». «Ενας άνθρωπος συμπεριφέρεται έτσι στην Κεντρική Επιτροπή επειδή δεν του άρεσε το αποτέλεσμα του σώματος, φτάνοντας στο ακραίο να μιλάει για κουκούλες», συμπλήρωσε. 

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT