Κυβέρνηση: Προβολή των μέτρων στήριξης

Κυβέρνηση: Προβολή των μέτρων στήριξης

Στην κοινωνική ατζέντα που προωθεί η κυβέρνηση εστιάζει ο κ. Μητσοτάκης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη σημασία που δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινωνικές δράσεις και τη στήριξη των πιο ευάλωτων επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν όλα ζητήματα με κοινωνικό αποτύπωμα.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και είχε σύντομη συνομιλία μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου επικεντρώθηκε στις εξαγγελίες στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο «Σπίτι μου 2» και τα απογευματινά χειρουργεία, στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Ελληνας επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και στην έκθεση του Μάριο Ντράγκι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» τόνισε πως «εξασφαλίσαμε 1 δισ. πρόσθετους πόρους από το ταμείο για το πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”, για να αποκτήσουν 20.000 συμπολίτες μας σπίτι», ενώ αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία, σημειώνοντας πως υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα εκταμιευτούν τα χρήματα ώστε να μπορέσουμε άμεσα να ξεκινήσουμε και τα απογευματινά χειρουργεία.

Κατά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο έτερος τομέας στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ήταν η εκπαίδευση, όπου πλην της ανακοίνωσης πως εξετάζονται lockers στα σχολεία, δηλαδή ειδικοί αποθηκευτικοί χώροι όπου θα μπαίνουν τα κινητά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. «Ηδη οι διαδραστικοί πίνακες έχουν μπει σε σχεδόν 30.000 σχολεία και αυτοί χρηματοδοτούμενοι από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε στην Πρόεδρο ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε μνεία και στο ψηφιακό φροντιστήριο, το οποίο παρουσίασε την Τρίτη σε παιδιά Γ΄ Λυκείου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτή η δράση θα βοηθήσει πολύ παιδιά απομακρυσμένων περιοχών ή παιδιά που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να δαπανήσουν χρήματα για να έχουν πρόσθετη φροντιστηριακή υποστήριξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε πως οι δράσεις που προανέφερε είναι όλες «με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, που αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι τόσο σημαντικοί για τη χώρα».

«Ελληνικό» χαρτοφυλάκιο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο χαρτοφυλάκιο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού που έλαβε η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το ένα «πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την πατρίδα μας, η οποία φιλοδοξεί να παίξει έναν ρόλο ως πύλη εισόδου για όλη την Κεντρική και την Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και «πολύ σημαντικό για τη ναυτιλία μας», καθώς «για πρώτη φορά υπάρχει η επίσημη αναγνώριση της ευρωπαϊκής διάστασης του τουρισμού και το χαρτοφυλάκιο αυτό θα πάει σε Ελληνα επίτροπο».

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε πως οι δημόσιες πολιτικές «πρέπει να χαράσσονται με άξονα την κοινωνική δικαιοσύνη και είναι σημαντικά όλα αυτά που αναφέρατε», εστιάζοντας στη στέγαση, στην πρόσβαση στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην ισότιμη πρόσβαση σε όλα αυτά τα αγαθά. Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ειδικά και στο θέμα του μπούλινγκ στα σχολεία, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρχει αναγκαία συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων «γιατί η εκπαίδευση είναι το πρώτο βήμα διαμόρφωσης μιας κοινωνίας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT