Ελλάδα – Κύπρος: Υπογραφή δύο συμφωνιών στον τομέα των μεταμοσχεύσεων

Ελλάδα – Κύπρος: Υπογραφή δύο συμφωνιών στον τομέα των μεταμοσχεύσεων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυο συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και στον τομέα των διασταυρούμενων μεταμοσχεύσεων νεφρού, υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κύπριος ομόλογός του, Μιχάλης Δαμιανός.

Το πρώτο μέτρο αφορά τη λίστα των ζώντων υποψήφιων δοτών. Επίσης, στο ίδιο πρωτόκολλο συνεργασίας θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα οι Κύπριοι πολίτες για να κάνουν μεταμοσχεύσεις πνευμόνων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργική Κέντρο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θα δίνονται μοσχεύματα από την Κύπρο στην Ελλάδα, τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν εκεί.

«Αυτή η συμφωνία αγαπητέ Μιχάλη, μπορεί να είναι η αρχή πολλών συμφωνιών. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε με την Κυπριακή Δημοκρατία για πολλά επίπεδα συνεργασίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

«Η υπογραφή αυτών των συμφωνιών επιβεβαιώνει τη δέσμευση των κυβερνήσεών μας για καθολική και ισότιμη υγειονομική φροντίδα, διασφαλίζοντας ότι κανένας πολίτης, ανεξάρτητα από τη σπανιότητα της περίπτωσής του, δεν θα μείνει χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Για εμάς, το δικαίωμα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο», ανέφερε από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT