ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Σκληρές δηλώσεις κατά Κασσελάκη από τον Κώστα Ζαχαριάδη. Κόντρα Θεοδώρας Τζάκρη και Γιάννη Ραγκούση για τις καταγγελίες περί μπούλινγκ

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονταν οι συγκρούσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία αναμένεται να οριστικοποιήσει την πρότασή της προς την Κεντρική Επιτροπή για τον οδικό χάρτη προς την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, το συνέδριο, αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για την προεδρία.

Από τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, που συνεδριάζει από τις 5 μ.μ., και οι οποίες θα επικυρωθούν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να κριθεί και ο χρόνος που ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η πρόταση που προκρίθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης είναι πως το συνέδριο θα είναι έκτακτο και δεν θα αλλάξουν οι ημερομηνίες της διαδικασίας όπως αυτές έχουν ήδη οριστεί. Δηλαδή, το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. να πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση να γίνει στις 24 Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί β΄ γύρος, τότε πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων για την προεδρία, οι υπάρχουσες προτάσεις είναι οι υποψήφιοι/-ες για την προεδρία του κόμματος να δεσμευθούν ότι θα σέβονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να έχουν καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» και να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, όπως και στην προηγούμενη εκλογή.

Βολές Ζαχαριάδη κατά Κασσελάκη

Η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τόσο με αφορμή τις καταγγελίες για πολιτικό εκφοβισμό εκ μέρους του αποπεμφθέντος προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, προς στελέχη και βουλευτές, όσο και για την πορεία του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία-1
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, από τον ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι παρόλο που ο ίδιος «δεν θέλει να εκπαραθυρωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά από αυτούς που θέλουν να αναταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», πιστεύει ότι αυτό «δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Κασσελάκη».

Αναφερόμενος στις εκατέρωθεν καταγγελίες για μπούλινγκ –είτε από τον Στέφανο Κασσελάκη είτε εις βάρος του–, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», τότε «όχι απλά θα διασπαστούμε, αλλά θα εκραγούμε».

Και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία της Κατερίνας Νοτοπούλου και καλώ να δοθούν όλα στη δημοσιότητα». 

Επίσης, απέδωσε στον τέως πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δημοσκοπική κατάρρευσή του.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε το 2023 ένα κόμμα του 18% και κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να το πάει στο 8%. Δηλαδή παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. υφίσταται φθορά, εκείνος όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά μας, αλλά τα μείωσε κιόλας», είπε. 

Και εξήγησε: «Οσο ήταν πρόεδρος, το κόμμα δεν ήταν ούτε υπέρ των δικαιωμάτων, ούτε υπέρ της οικολογίας, ούτε υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ούτε αριστερό, ούτε προοδευτικό. Αντίθετα, έχει χάσει μεγάλο τμήμα της εκλογικής του βάσης και έχει αποδιαρθρωθεί. Δεν μπορώ να είμαι μέλος σε ένα κόμμα που λέει πως το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία».

Νέα κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη, εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τέως πρόεδρος θα είναι ξανά υποψήφιος, βασιζόμενη στις αναρτήσεις του στο Χ, αλλά και στις διαρροές από το περιβάλλον του.

Επιτιθέμενη σε όσους δεν θέλουν υποψηφιότητα Κασσελάκη, τους κατηγόρησε για «μπαγιάτικο σταλινισμό» και πρόσθεσε ότι όλα αυτά προκαλούν αποτροπιασμό: «Οταν ο κόσμος βλέπει έναν χαρτοκλέφτη να πειράζει την τράπουλα, πιστεύετε το επευφημεί;» 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία-2
ΙΝΤΙΜΕ

Αναφερόμενη στις καταγγελίες από τους Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιάννη Ραγκούση περί μπούλινγκ, η Θεοδώρα ΤΖάκρη είπε ότι «όποιος θεωρεί ότι πραγματικά υφίσταται μπούλινγκ, μπορεί να πάει στον εισαγγελέα». 

Και πρόσθεσε: 

«Δεν είδα κανέναν να πηγαίνει. Το να μιλάει ο κ. Ραγκούσης για μπούλινγκ με ξεπερνά, ξέρει αυτός. Από κει και πέρα, εκείνος που υφίσταται το μεγαλύτερο μπούλινγκ είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χειρότερο από το να σου λένε “φύγε”, ενώ έχεις εκλεγεί. Για τα άλλα περιστατικά δεν τα γνωρίζω. Από πότε όμως είναι μπούλινγκ να μας στέλνει ένας πολιτικός αρχηγός μηνύματα να λέμε καλά λόγια γι’ αυτόν; Ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη μπούλινγκ;».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία-3
ΙΝΤΙΜΕ

Στη Θεοδώρα Τζάκρη έσπευσε να απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, από τη συχνότητα ΣΚΑΪ 100.3: 

«Δεν θα την αφήσω ατιμώρητη γι’ αυτή την αστειότητα. Απαιτώ και την προκαλώ να πει δημόσια τι εννοεί και να υποστεί τις συνέπειες», είπε, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη λάσπη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT