Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη, ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη, ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα

Το 54,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυναμική των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποτυπώνει, μεταξύ άλλων, νέα δημοσκόπηση της MRB. Προβάδισμα 9,7% έχει η Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση. 

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά των πιθανών υποψηφίων σε σύνολο 397 δυνητικών εν δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος είναι τα εξής: το 39,8% προτιμά τον Στέφανο Κασσελάκη, ακολουθεί με 28,6% ο Παύλος Πολάκης, το 28,5% προτιμά τον Σωκράτη Φάμελλο, το 19,6% προτιμά τον Απόστολο Γκλέτσο και το 17% προτιμά τον Νίκο Φαραντούρη.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-1

Μεταξύ όσων θα ψηφίσουν σίγουρα ή μάλλον στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Στέφανος Κασσελάκης 40,5%, Παύλος Πολάκης: 31,2%, Σωκράτης Φάμελλος 29,5%, Νίκος Φαραντούρης 21,3% και Απόστολος Γκλέτσος 20,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-2

Παράλληλα, το 51,9% απαντά πως θα ήταν αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34,3% απαντά πως θα ήταν θετική εξέλιξη. Το 56,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θεωρεί θετική εξέλιξη ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 36,1% αρνητική. Το 65,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2023 θεωρεί θετική εξέλιξη ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30,6% αρνητική.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-3
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-4

Οσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στο σύνολο των δυνητικών ψηφοφόρων, τα ποσοστά των υποψηφίων καταγράφονται ως εξής: Νίκος Ανδρουλάκης 26,7%, Χάρης Δούκας 23%, Αννα Διαμαντοπούλου 18,1%, Παύλος Γερουλάνος 13,5%, Μιχάλης Κατρίνης 4,5%, Νάντια Γιαννακοπούλου 4,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 10,1%.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-5

Σχετικά με τη δυναμική των υποψηφίων στο ενδεχόμενο που περάσουν στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-6
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-7
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-8

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 12%, η Ελληνική Λύση 8,2%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4%, η Φωνή Λογικής 3,5%, το κόμμα Νίκη 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,8%, η Νέα Αριστερά 2,2%. Αδιευκρίνιστη ψήφος στο 22,5%. 

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής: Ν.Δ. 28%, ΠΑΣΟΚ 15,5%, Ελληνική Λύση 10,6%, ΚΚΕ 10,1%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, Πλεύση Ελευθερίας 5,2%, Φωνή Λογικής 4,5%, Νίκη 4%, ΜέΡΑ25 3,6%, Νέα Αριστερά 2,8% και άλλο κόμμα 5,4%.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-9
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-10

Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, το 54,4% κρίνει αρνητικά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ το 30,1% την κρίνει θετικά.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-11

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το κόστος ενέργειας και των καυσίμων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά (84,9%) ενώ ακολουθούν το κόστος ενέργειας για το σπίτι με 76,6%, τα τρόφιμα σε ποσοστό 74,2%, τα ιατρικά έξοδα σε ποσοστό 37,5% και το κόστος καυσίμων του αυτοκινήτου σε ποσοστό 33,3%.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη,  ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα-12
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT