ΠΑΣΟΚ: Στην ΕΡΤ το debate των υποψηφίων για την προεδρία

ΠΑΣΟΚ: Στην ΕΡΤ το debate των υποψηφίων για την προεδρία

Τις ερωτήσεις θα υποβάλουν οι Γ. Κουβαράς και Απ. Μαγγηριάδης. Οι θεματικές ενότητες, οι κανόνες της τηλεμαχίας και ο «διάλογος» μεταξύ των υποψηφίων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤNEWS.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 Οκτωβρίου.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω ERTFLIX και ertnews.gr. Tις ερωτήσεις στους υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες. Αυτές είναι οι εξής:

  • Οικονομία-Ανάπτυξη
  • Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
  • Εξωτερική πολιτική-Αμυνα- Ευρωπαϊκή Ενωση
  • Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
  • Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα
ΠΑΣΟΚ: Στην ΕΡΤ το debate των υποψηφίων για την προεδρία-1
INTIME

 

Οι κανόνες του ντιμπέιτ

Οπως συμφωνήθηκε μεταξύ των υποψηφίων, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά αυτές τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι διευκρινιστικών (follow up) ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Ο «διάλογος» μεταξύ των υποψηφίων

Στο ντιμπέιτ δεν προβλέπεται άμεσος διάλογος μεταξύ των έξι υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές να υποβάλει ερώτηση, να κάνει τοποθέτηση, αλλά και σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, η οποία θα έχει χρονική διάρκεια έως 90’’.

Πηγή: ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT