Νέα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Η συνάντηση τοποθετείται στις 23 ή 24 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού την Πέμπτη, ενώ θα έχει επαφές με διεθνείς ηγέτες και επενδυτές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στον ελληνοτουρκικό διάλογο, χωρίς να υποχωρεί σε ζητήματα κυριαρχίας και τις δεδηλωμένες κόκκινες γραμμές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα μιλήσει και στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες, αλλά και με διεθνείς επενδυτές, με σκοπό να ενισχύσει την ελληνική διπλωματική και οικονομική παρουσία, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, θα αναφερθεί στις μεγάλες, παγκόσμιες γεωπολιτικές και τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής. Επίσης, θα κάνει ειδική μνεία στο γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το επόμενο έτος τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με σύνθημά της το τρίπτυχο «Διάλογος, Δημοκρατία, Διπλωματία». Τέλος, θα κάνει ειδική αναφορά και στο Κυπριακό.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

22 και 23 Σεπτεμβρίου: Παρεμβάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον.

Επίσης, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ, σεΐχη Σαμπάχ αλ Χαλίντ αλ Σαμπάχ, και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

26 Σεπτεμβρίου: Εργασίες και συναντήσεις στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο. Επίσης, την ίδια ημέρα θα δει τον πρίγκιπα-διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντα Αλ Χαλίφα.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπιν Κούρτι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στην Αστόρια μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT