Νέα Υόρκη: Στην ατζέντα Γεραπετρίτη Μέση Ανατολή, Δυτικά Βαλκάνια και Ουκρανία

Νέα Υόρκη: Στην ατζέντα Γεραπετρίτη Μέση Ανατολή, Δυτικά Βαλκάνια και Ουκρανία

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών για την 79η Σύνοδο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δείπνο εργασίας για τη Μέση Ανατολή με Ευρωπαίους και Αραβες ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη, ενόψει της 79ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει στην υπουργική συνάντηση της άτυπης ομάδας Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονται οι εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον νέο Ουκρανό ΥΠΕΞ, Αντρίι Σιμπίχα.

Εν όψει της διετούς θητείας (2025-2026) της Ελλάδας, ως εκλεγμένου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει επίσης σε δείπνο εργασίας για το συντονισμό των δράσεων των εκλεγμένων και νεοεκλεγέντων μελών (Ελλάδα, Δανία, Πακιστάν, Παναμάς, Σομαλία) του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ε10 + Ι5).

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βολιβίας, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. Τέλος, αναμένεται να συναντηθεί και με τον ομόλογο του από τη Βόρεια Μακεδονία, Τίμτσο Μουτσούνσκι, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT