Μητσοτάκης προς εβραϊκό λόμπι: Αναγκαία η κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Μητσοτάκης προς εβραϊκό λόμπι: Αναγκαία η κατάπαυση πυρός στη Γάζα

40" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης την Κυριακή συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακο.

Εξάλλου, κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με σχόλια περί της ελληνικής στάσης ότι «ψηφίσαμε υπέρ σε πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Είναι άδικο να κατηγορείται η Ελλάδα για πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. Συντονιστήκαμε με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών και ψηφίσαμε υπέρ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT