Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Δευτέρα.

Κυβερνητικές πηγές, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχαν τοποθετήσει τη συνάντηση στις 11.40 (τοπική ώρα· 18.40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η προοπτική πραγματοποίησης των επόμενων βημάτων στα ελληνοτουρκικά, αποτελεί επί της ουσίας την πιο κρίσιμη πτυχή των επαφών που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν την πρόοδο των σχέσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα που, όπως είναι γνωστό, σημαδεύτηκε από ορισμένες αναταράξεις, με πλέον χαρακτηριστική την κρίση της Κάσου τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή τις έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση (GSI) Ελλάδας και Κύπρου.

Το διακύβευμα είναι, επί της ουσίας, αν η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός της Μεμέτ Κεμάλ Μποζάι, προχωρήσουν σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις για τις κύριες διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τις διερευνητικές επαφές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT