ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ» στην κούρσα για την ηγεσία δηλώνει και ο Παύλος Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ» στην κούρσα για την ηγεσία δηλώνει και ο Παύλος Πολάκης

Με μια ανάρτηση, ως απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με αφίσα που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωνε «Είμαι εδώ».

Ο Παύλος Πολάκης, σαν να απαντά, γράφει:

«ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !!

Παρακάτω…

1) Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα.

Αλλος;;

2) Καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;;

– Θα εγγυηθούμε την ενωτική πορεία σταματώντας τις διχαστικές τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν; 

– Θα συζητήσουμε για ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, για αναδιανομή υπέρ της εργασίας, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στην εξωτερική πολιτική, με δημόσιο έλεγχο σε μια τράπεζα, τη ΔΕΗ και το ένα διυλιστήριο, με προστασία δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, με ισχυρό κοινωνικό κράτος;

– Θα ξεκαθαρίσουμε πως δεν θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό και περιθωριακό ή χρήσιμο συμπλήρωμα σε ελεγχόμενες κεντροαριστερές λύσεις ΑΛΛΑ ένα ΣΥΡΙΖΑ κορμό της προοδευτικής παράταξης με ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες που θα αποτελέσει την εναλλακτική ΛΥΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, στο σύστημα Μητσοτάκη που κλείνει τον κύκλο του;;;»

Σύμφωνα με το κείμενο, μετά τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά σε Εκτακτο Συνέδριο, εκλογή πρόεδρου και Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εξής χρονοδιάγραμμα:

• Το Eκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου.

Αντικείμενο του συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

• Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη της Κ.Ε., τα μέλη του Κ.Σ. της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.

• Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

• Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.

Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες και θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις 24 Οκτώβρη. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

Οσον αφορά τις επιπλέον προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας, και τη δήλωση «πόθεν έσχες» στην απόφαση αναφέρεται:

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοούμενων για μαύρα ταμεία, και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων, είναι επιτακτική η ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε. Σε αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους, το “Πόθεν Εσχες” που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT