Κούρσα ηγεσίας για τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι εδώ», το χθεσινό μήνυμα Κασσελάκη, «παρών» έχει δηλώσει ο Πολάκης, ενώ εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου στους διεκδικητές να προστεθεί και ο Φάμελλος

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια προαναγγελία ανακοίνωσης υποψηφιότητας, με μια δήλωση μη συμμετοχής στην προεκλογική κούρσα και με μια υπενθύμιση συγκροτήθηκαν οι τρεις βασικοί πόλοι που θα διεκδικήσουν την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ακολουθώντας μέχρι στιγμής διαφορετική τακτική, επέλεξε να μην απαντήσει και να μη σχολιάσει τίποτα από όσα θυελλώδη έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο. Με μια λιτή ανάρτηση, τη φωτογραφία του σε μαύρο φόντο με ένα μοβ πλαίσιο και το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχει πουθενά, δήλωσε για δεύτερη φορά «#είμαι εδώ».

Η προηγούμενη παρέμβασή του ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τους προπηλακισμούς κατά στελεχών των «87». Μόνο από τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι εύκολο να εξαχθεί το συμπέρασμα πως μιλάει πλέον για ένα άλλο κόμμα, χρησιμοποιώντας το μότο «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ». Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση σύντομα, πάλι μέσω των social media, η οποία θα συνοδεύεται από βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάδειξή του σε πρόεδρο του κόμματος.

Η Ολγα Γεροβασίλη, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να μπει στην εκλογική μάχη. «Επέλεξα σε αυτή τη φάση να μην μπω στον διαγκωνισμό προσώπων, εκτιμώντας ότι είναι πολύ σημαντικότερα τα διακυβεύματα. Το σκέφτηκα, το ζύγισα, το μέτρησα, το συζήτησα – διότι δεν είναι απλό, όπως αντιλαμβάνεστε». Με τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά για τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο κ. Κασσελάκης», κήρυξε την έναρξη ενός σκληρού προεκλογικού αγώνα.

Σε συνδυασμό με την αναφορά της στον Σωκράτη Φάμελλο, πως κράτησε οργανωμένη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρά τη διαφορετική οπτική που καταγράφηκε πέρυσι στο συνέδριο μαζί του θα μπορούσε να εκτιμηθεί πως η κ. Γεροβασίλη άναψε το πράσινο φως από την πλευρά των «87» για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του. Επειδή διαφωνίες υπάρχουν, αναμένεται μεμονωμένα τα στελέχη της νέας πλειοψηφίας να στηρίξουν τον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος πόλος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τρίτος είναι ήδη γνωστός, καθώς ο Παύλος Πολάκης ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο επιθυμεί να «ψαλιδίσει» σημαντικά προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Σκωπτικά απάντησε χθες στον Στέφανο Κασσελάκη, αναρτώντας και αυτός φωτογραφία του σε μαύρο φόντο: «Κι εγώ εδώ είμαι! Παρακάτω… 1) Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα. Αλλος; 2) Καμία σοβαρή κουβέντα θα πούμε;

– Θα εγγυηθούμε την ενωτική πορεία σταματώντας τις διχαστικές τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν;».

Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η συζήτηση για την υποχρέωση κατάθεσης του «πόθεν έσχες» έχει φουντώσει. Η απόφαση του οργάνου αφήνει αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοούμενων για μαύρα ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων, είναι επιτακτική η ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT