ΠΑΣΟΚ: «Οχι» Γερουλάνου στο άνοιγμα Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: «Οχι» Γερουλάνου στο άνοιγμα Διαμαντοπούλου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 2 συν 1 δυνητικά «ακροατήρια» προσέρχονται οι «6» διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην αποψινή μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις στους κομματικούς διαδρόμους. Το πρώτο είναι το τμήμα εκείνο του εκλογικού σώματος που παραδοσιακά επέλεγε το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στις εθνικές κάλπες, αλλά απομακρύνθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη. Το δεύτερο είναι ένα μεγαλύτερο του προαναφερθέντος τμήματος ψηφοφόρων, που σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης εμφανίζεται να προσβλέπει σε εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε ένα τρίτο επίπεδο, οι Ν. Ανδρουλάκης, Π. Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χ. Δούκας και Μ. Κατρίνης, εκτός από τα βέλη που θα εκτοξεύσουν κατά εκείνων που θεωρούν ως βασικότερους αντιπάλους τους, αναμένεται να «κλείσουν το μάτι» σε όσους εκ των υπολοίπων εκτιμάται πως θα βρεθούν εκτός κούρσας στον δεύτερο γύρο, ώστε να διαμορφωθεί εύφορο έδαφος συνεργασίας μαζί τους για τη νίκη της δεύτερης Κυριακής.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επικρατέστεροι να «μονομαχήσουν» στον δεύτερο γύρο είναι οι Ανδρουλάκης και Δούκας, με οποιοδήποτε άλλο σενάριο ασφαλώς να μην αποκλείεται. Ο νυν πρόεδρος, για προφανείς λόγους, έχει απέναντί του στην παρούσα φάση τους υπόλοιπους πέντε. Από την άλλη ο δήμαρχος Αθηναίων, βάσει των μέχρι τώρα δημόσιων τοποθετήσεων των υπολοίπων, μάλλον δεν υπολογίζει σε στήριξη τουλάχιστον των Π. Γερουλάνου και Μιχ. Κατρίνη: αμφότεροι δηλώνουν συνεχώς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός. Η θέση αυτή «συμπαρασύρει» και την περίπτωση Διαμαντοπούλου, με τον κ. Γερουλάνο μάλιστα να απορρίπτει άμεσα χθεσινοβραδινό άνοιγμά της να αναλάβει επικεφαλής της Κ.Ο. αν εκείνη κερδίσει την προεδρία του κόμματος. Δεν διαπραγματεύομαι καρέκλες, ήταν η απάντησή του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT