Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας για την επικοινωνία Στυλιανίδη – Γερλίκαγια

Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας για την επικοινωνία Στυλιανίδη – Γερλίκαγια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χθεσινή επικοινωνία του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το περιστατικό της 20ής Σεπτεμβρίου, όταν σκάφος του Λιμενικού καταδίωξε δουλεμπορικό ταχύπλοο που είχε προηγουμένως αποβιβάσει μετανάστες σε ακτή της Κω. Το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής είχε φτάσει κοντά στις ακτές της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι κ. Στυλιανίδης και Γερλίκαγια «επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής» και «συμφώνησαν στη σκοπιμότητα αποφυγής παρόμοιων συμβάντων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Αργά τη νύχτα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη από την Κίνα, όπου βρίσκεται για θέματα της ελληνικής ναυτιλίας, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλί Γερλίκαγια ύστερα από πρωτοβουλία του Τούρκου Υπουργού.

Οι κ.κ. Στυλιανίδης και Γερλίκαγια συζήτησαν σε θετικό κλίμα και επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο πλευρών στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ιδιαίτερα την καλή συνεργασία της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.

Αναφορικά με το περιστατικό στην Αλικαρνασσό, συμφώνησαν στη σκοπιμότητα αποφυγής παρόμοιων συμβάντων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT