Το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων για την προεδρία
Νέα είδηση - Διαβάστε την
το-ντιμπέιτ-των-6-υποψηφίων-για-την-προε-563236894
LIVE

Το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων για την προεδρία

Η τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στον δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παρακολουθήστε την τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

00:00

Κατρίνης: Σας ζητώ να στηρίξετε ένα καθαρό πρόσωπο, μια πεντακάθαρη πρόταση

23:59

Δούκας: Στις 6 Οκτώβρη σηκώνουμε ανάστημα, θα νικήσουμε

23:56

Διαμαντοπούλου: Ζητώ από όλους την επόμενη ημέρα να είμαστε ενωμένοι

23:55

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει το ίδιο για να πείσει ότι θα αλλάξει τη χώρα

 

23:53

Γερουλάνος: Στις 6 Οκτωβρίου κρίνεται αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ

23:52

Ανδρουλάκης: Να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που υπογράψαμε το 2021

23:48

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Κατέβηκες πρόεδρος της ΚΕΔΕ και λίγους μήνες μετά κατέβηκες πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ

«Δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς ούτε Ερντογάν», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Χάρη Δούκα. 

23:46

Δούκας σε Ανδρουλάκη: Ημουν πάντα στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας σχολίασε το «ήσουν ευνοημένος» του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Να μην θολώνουμε το μήνυμα και τις μεγάλες νίκες της παράταξης να της αποδίδουμε στην παράταξη».

23:41

Γερουλάνος σε Διαμαντοπούλου: Λείπεις 11 χρόνια από τις μάχες

«Είμαι στην παράταξη σταθερά», απαντά η Αννα Διαμαντοπούλου. «Η πιο σημαντική μάχη μας ήταν το 2009 με το 2012. Εμεινα στην παράταξη. Ημουν σε όλες τις φάσεις στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και είπα για ένα διάστημα όχι στην κομματική ζωή. Υπάρχει ζωή και έξω από το κόμμα». 

23:41

Διαμαντοπούλου: Θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα ερωτηθούν οι άλλοι τι θα κάνουν

 

23:39

Γιαννακοπούλου: Δικαιώθηκε η επιλογή μου να θέσω θέμα ηγεσίας

«Βεβαίως», απάντησε η κα Γιαννακοπούλου σε ερώτηση για το αν δικαιώθηκε η επιλογή της να θέσει θέμα ηγεσίας από το βράδυ των ευρωεκλογών. «Ημουν εγώ αυτή που τόλμησα να πω αυτό που σκέφτονταν όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε. 

«Εχω υπηρετήσει την παράταξή μου με όποιον είναι πρόεδρος. Βεβαίως, αν επανεκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης θα είμαι στην πρώτη γραμμή». 

23:32

Γερουλάνος: Είδαμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να εξατμίζονται 

«Είδαμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να εξατμίζονται γιατί στις μεγάλες μάχες στη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης ήταν δι' αντιπροσώπου». 

23:31

Ανδρουλάκης: Η παράταξη επέστρεψε περήφανα

«Το ΠΑΣΟΚ προ ετών δεν μπορούσε να μοιράσει ένα φυλλάδιο στη λαϊκή των Εξαρχείων [...] Αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία με μεταρρυθμιστικό ρόλο και με μια επιθετική επικοινωνιακή πολιτική, μπορεί να γίνει πιο ισχυρό [...] Η παράταξη επέστρεψε περήφανα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην κα Γιαννακοπούλου. 

23:27

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Αν δεν σου είχα κάνει πρόταση δεν θα είχες εκλεγεί δήμαρχος

«Χάραξα μια στρατηγική για πολιτική αυτονομία, ενότητα και ανανέωση. Βέβαια, επένδυσα πολύ στην ανανέωση και μου κάνει εντύπωση το πώς εσύ ο πιο ευνοημένος αντέδρασες. Αν το καλοκαίρι του 2023 δεν σου είχα κάνει την πρόταση, όντας ευνοημένος, δεν θα είχες εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Χάρη Δούκα. 

«Μήπως άλλα έλεγες στις 7 παρά πέντε, άλλα στις 7 και πέντε;», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δούκας. 

23:24

Ανδρουλάκης: Εχουμε έναν πανίσχυρο πρωθυπουργό ο οποίος ελέγχει τα πάντα

«Εχουμε μήνες μπροστά μας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ. «Εχουμε έναν πανίσχυρο πρωθυπουργό ο οποίος ελέγχει τα πάντα. Πρέπει να φτιάξουμε θεσμικά αντίβαρα [...] Η συζήτηση που θα πρέπει να γίνει είναι πως θα αποκτήσουμε δυναμική διάκριση των εξουσιών». 

«Η παράδοση είναι η θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να είναι από άλλο κόμμα. Ομως από τον κ. Μητσοτάκη όλα μπορούμε να τα δούμε».

23:20

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ να ενώσει και να συνθέσει ευρύτερες δυνάμεις

«Το ΠΑΣΟΚ να ενώσει και να συνθέσει ευρύτερες δυνάμεις για να είναι πραγματική απειλή για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μιλάω για συμφωνίες κορυφής που δίνουν ρόλους [...] Η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης θα προκύψει από το ΠΑΣΟΚ». 

23:18

«ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα» η νέα θεματική ενότητα

23:10

Διαμαντοπούλου: Να γίνει τώρα αίτημα στην Ε.Ε. για μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα

«Είμαστε από τα λίγα κράτη χωρίς συνολική πρόταση για το νερό και τις πλημμύρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν παντού μικρά αντιπλημμυρικά έργα. Να γίνει τώρα αίτημα στην Ε.Ε. για μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Εβρο και την Εύβοια». 

23:09

Γιαννακοπούλου: Σέβομαι και τιμώ τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Σέβομαι και τιμώ τον Νίκο Ανδρουλάκη όπως σέβομαι και τιμώ όλους τους συνυποψηφίους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Θα παλεύω όμως μέχρι τέλους να μπορούμε όλοι να έχουμε διαφορετική θέση». 

23:04

Γερουλάνος: Το κράτος δεν κάνει καμία προετοιμασία την ώρα που χρειάζεται

«Εκεί που μπορεί να γίνει δουλειά είναι για παράδειγμα στον Υμηττό όπου ένα δίκτυο δημάρχων έχουν συντονιστεί και κατάφεραν να προστατεύσουν το βουνό. Αυτή είναι η διαφορά του τι μπορεί να γίνει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των φαινομένων [...] Στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα αρμοδιοτήτων [...] Το κράτος δεν κάνει καμία προετοιμασία την ώρα που χρειάζεται». 

23:01

Ανδρουλάκης: Στο τομέα της ενέργειας οι ισχυροί έχουν γίνει πανίσχυροι

23:00

Δούκας: Εχουν φυτευτεί ήδη 2.500 δένδρα στην Αθήνα

 

22:59

Κατρίνης: Πέντε εταιρείες ενέργειας αισχροκερδούν εις βάρος της κοινωνίας

«Πέντε εταιρείας παραγωγοί και πάροχοι ενέργειας αισχροκερδούν εις βάρος της κοινωνίας. Τι κάνει η ΡΑΕ; Ελάχιστα. Μετάβαση ενεργειακή ναι, όχι όμως να κοστίζει στους πολίτες. Να μιλήσουμε για μια κρατική πράσινη εταιρεία που θα συμβάλει στον ανταγωνισμό [...] Ενεργειακή μετάβαση με δικαιοσύνη».

22:56

Δούκας: Η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ είναι ότι έχει το Δ. που σημαίνει δημόσια

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ είναι ότι έχει το Δ. που σημαίνει δημόσια. Δεν πρέπει λοιπόν να κρατάει τον χορό της ακρίβειας».

22:53

Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση η νέα ενότητα

22:47

Γιαννακοπούλου: Κατάπτωση των θεσμών επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη

«Εχουμε μια προφανή κατάπτωση των θεσμών επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό φάνηκε στο θέμα των υποκλοπών. Υποστήριξα τον Νίκο Ανδρουλάκη στη χυδαία επίθεση που δέχθηκε. Πρέπει όμως πρώτα να λειτουργούμε θεσμικά [...] Αν ήμουν στη θέση του κ. Ανδρουλάκη θα κατέθετα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατευθείαν μετά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, όχι μετά το πρωτοσέλιδο του Βήματος». 

22:44

Γερουλάνος: Κάναμε λάθος στον επικοινωνιακό χειρισμό των υποκλοπών

«Κάναμε λάθος στον επικοινωνιακό χειρισμό των υποκλοπών. Δώσαμε την εντύπωση ότι ήταν το μόνο θέμα που συζητούσαμε. Αυτό ήταν μια μεγάλη μας αποτυχία». 

22:42

Ανδρουλάκης: Κινδυνεύουμε από θεσμική χρεοκοπία

«Το 2024 κινδυνεύουμε από θεσμική χρεοκοπία. Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης στη συνταγματική αναθεώρηση. Δεν μπορεί να είναι επιλογή ενός κόμματος ή ενός πρωθυπουργού». 

22:40

Κατρίνης: Εχω αποδείξει ότι δουλεύω ομαδικά, σέβομαι τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ

22:36

Δούκας: Μέτωπο κατά της λαίλαπας των ιδιωτικοποιήσεων

«Η συνεργασία για τον δήμο της Αθήνας δεν είπα ποτέ ότι ήταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ανταρσύα. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, εγώ πάντα ήμουν ΠΑΣΟΚ. Κάνω μέτωπο με τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων», είπε ο Χάρης Δούκας απευθυνόμενος στην κ. Διαμαντοπούλου. 

22:34

Δούκας: Χαίρομαι που λέτε ότι η ιδιωτικοποίηση των τρένων ήταν αποτυχημένη

22:32

Διαμαντοπούλου: Αποτυχημένη η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

«Πρέπει να υπάρχει συνεργασία δημόσιου με ιδιωτικού τομέα. Αυτό που πρέπει να υπάρχει πάντα στο Δημόσιο είναι οι υποδομές», είπε η κ. Διαμαντοπούλου στον Χάρη Δούκα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των τρένων, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν «αποτυχημένη». 

22:27

Διαμαντοπούλου για υποκλοπές: Υπήρξε άμεση αντίδρασή μου

«Η αντίδρασή μου [για τις υποκλοπές] ήταν άμεση. Σε ανάρτησή μου μίλαγα για μείζον εθνικό σκάνδαλο και ζήτημα. Αυτό έγραφα μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποδώσει τις κανονικές ευθύνες. Στην πορεία είχαμε μια χειραγώγηση των θεσμών. Το ίδιο συνέβη και στα Τέμπη. Για αυτή τη χειραγώγηση έχω γράψει». 

22:24

Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση η νέα θεματική ενότητα

22:19

Γερουλάνος: Η Ελλάδα κερδίζει ως παράγοντας σταθερότητας

«Η Ελλάδα κερδίζει επειδή είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Είναι μια χώρα με δυνατό στρατό, με δυνατή διπλωματία και με μια οικονομία η οποία ανακάμπτει σιγά σιγά μετά τη μεγάλη κρίση. Εχει τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο σταθεροποιητικού παράγοντα. Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει να είναι πάρα πολύ απόλυτη απέναντι στην Τουρκία η οποία θέλει πάντα να παίξει τον ρόλο αποσταθεροποίησης». 

22:09

Ανδρουλάκης: Το Ελσίνκι ήταν μια τεράστια εθνική επιτυχία

«Το Ελσίνκι ήταν μια τεράστια εθνική επιτυχία, διότι οδήγησε στη μεγαλύτερη εθνική επιτυχία της Μεταπολίτευσης που πιστώνεται στις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με άλυτο το Κυπριακό. Τώρα όμως είμαστε σε μια άλλη εποχή. Εχουν περάσει πολλά χρόνια, υπάρχουν άλλα δεδομένα. Είναι αλλιώς ο Ερντογάν τώρα, αλλιώς τότε. Επί της ουσίας η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει παγώσει από το 2017». 

22:03

Κατρίνης: Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία

«Κατήγγειλα μέσα στη Βουλή την αγορά οπλικών συστημάτων χωρίς καμία συμπαραγωγή [...] Μίλησα καθαρά υπέρ της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ κάποιον από τους παρευρισκόμενους που έχει κάνει κάτι τέτοιο όταν ήταν στο προσκήνιο [...] Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία», είπε ο κ. Κατρίνης απευθυνόμενος στην κ. Διαμαντοπούλου. 

«Το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτή την ενδοτική πολιτική πρέπει να αντισταθεί βάζοντας κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Κατρίνης μιλώντας στον κ. Δούκα. 

22:00

Δούκας: Αναφαίρετο δικαίωμά μας τα 12 μίλια

«Αναφαίρετο δικαίωμά μας τα 12 μίλια. Μόνη λύση το δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ και μόνο. Πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι θετική για τη δική μας πλευρά», είπε ο κ. Δούκας τονίζοντας ότι πρώτα θα πρέπει η Τουρκία να υπογράψει το δίκαιο της θαλάσσης. 

21:56

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ να βάλει και πάλι τις κόκκινες γραμμές

«Δεν γίνεται να χαριεντίζεται ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον κ. Ερντογάν αφότου ο δεύτερος ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους», είπε ο κ. Κατρίνης καλώντας σε ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο. 

21:54

Δούκας: Αυτό που έγινε στην Κάσο έχει να κάνει με εθνική κυριαρχία

«Αυτό που έγινε στην Κάσο έχει να κάνει με εθνική κυριαρχία. Σαν ΠΑΣΟΚ σταθήκαμε μόνο σε μια ανακοίνωση. Θα έπρεπε να έχουμε σηκώσει τον κόσμο ανάποδα. Ο Ερντογάν δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Μόνο το θέμα της ΑΟΖ στη Χάγη αφού υπογραφεί [από την Τουρκία] το δίκαιο της θάλασσας». 

21:52

Διαμαντοπούλου: Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πολλά προβλήματα

«Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πολλά προβλήματα. Ομως όταν η συμφωνία έχει διακρατικά χαρακτηριστικά είναι πολύ δύσκολο και για εμάς και για την άλλη χώρα να κάνουμε πίσω».

«Πρέπει να υπάρχει γρήγορα μια ελληνοκυπριακή συνάντηση. Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο, είμαστε πάλι πίσω και ο Ερντογάν θέτει όλο και περισσότερα θέματα», είπε για τα ελληνοτουρκικά. 

21:50

Γιαννακοπούλου σε Ανδρουλάκη: Θεωρείτε ότι δεν υπερασπιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ;

Απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη η κα Γιαννακοπούλου είπε: «Θεωρείτε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν υπερασπιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ; Γιατί εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι. Εκτός αν έχετε αυτοανακηρυχθεί από μόνος σας για κάποιο λόγο ότι είστε ο υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι με την πορεία μας, με τους αγώνες μας δεν είμαστε. Δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα». 

 

21:48

Εξωτερική πολιτική-Άμυνα-Ευρωπαϊκή Ενωση η νέα θεματική ενότητα

21:48

Ανδρουλάκης: Η παιδεία παρακμάζει γιατί η Νέα δημοκρατία τα βλέπει όλα ως εμπόριο

21:46

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ τριπλασίασε τα ποσοστά του στους 18-24

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τριπλασιάσει τα ποσοστά του στους 18-24 μέσα σε λίγα χρόνια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. 

21:43

Κατρίνης: Επιτακτική η επαναφορά του κοινωνικού κράτους του '80

«Επιτακτική η επαναφορά του κοινωνικού κράτους της δεκαετίας του '80», ανέφερε ο κ. Κατρίνης τονίζοντας ότι αυτή η επαναφορά θα πρέπει να είναι επικαιροποιημένη.

21:41

Δούκας: Μεγάλο πρόβλημα των νέων η κοινωνική στέγαση

21:39

Διαμαντοπούλου: Τα νέα παιδιά δεν θέλουν ξύλινη γλώσσα

«Τα νέα παιδιά δεν θέλουν την ξύλινη γλώσσα. Είναι ουσιαστικό να δούμε τους νέους μέσα από τα μεγάλα ζητήματά τους». 

21:32

Γερουλάνος: «Βόμβες» ασφαλιστικό, δημογραφικό και κόκκινα δάνεια

«Το δημογραφικό ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια είναι τρεις βόμβες. Αυτή τη στιγμή που περιμένουν να σκάσουν στα χέρια μας. Κανένα από τα τρία δεν μπορεί να λυθεί χωρίς να κοιτάξουμε την οικονομία στα μάτια. Και η οικονομία θέλει ανάπτυξη». 

21:31

Γιαννακοπούλου: Να δούμε συνολικά το μεταναστευτικό

«Η Γερμανία πυροδοτεί το θέμα της συνθήκης Σένγκεν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Εχει έρθει η ώρα να δούμε συνολικά το μεταναστευτικό. Χρειάζεται η προστασία των συνόρων πάντα με την τήρηση των διεθνών κανόνων». 

21:30

Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό η νέα θεματική ενότητα

21:29

Κατρίνης: Δύσκολη εξίσωση η αγορά κατοικίας

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «δύσκολη η εξίσωση της αγοράς κατοικίας» αλλά τόνισε πως «η αύξηση αντικειμενικών αξιών συμπαρέσυρε πάνω από 20 άλλους φόρους τους οποίους πληρώνουν σήμερα οι πολίτες». 

21:27

Δούκας: Είμαστε στον πάτο της χρηματοδότησης της δημόσιας Παιδείας

«Είμαστε στον πάτο της χρηματοδότησης της δημόσιας Παιδείας. Πρέπει να την ενισχύσουμε», είπε ο Χάρης Δούκας απευθυνόμενος στην κ. Γιαννακοπούλου. 

 

21:26

Γιαννακοπούλου για μη κρατικά ΑΕΙ

«Εμένα το όραμά μου είναι η χώρα μας να αποκτήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Και σε αυτό το αναπτυξιακό μοντέλο οραματίζομαι και βλέπω την Ελλάδα να αποτελεί ένα διεθνές κέντρο Παιδείας και πολιτισμού. Για ποιο λόγο μπορεί να το κάνουν άλλες χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία, όπως είναι η Κύπρος;». 

21:20

Διαμαντοπούλου: Θέλουμε σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα

«Το φορολογικό σύστημα της χώρας είναι ένας αναδιανεμητικός μηχανισμός. Στο θέμα των μικρών επιχειρήσεων η κυβέρνηση έχει επιδείξει ό,τι χειρότερο μπορούσε. Πρόκειται επίσης για ένα σύστημα που αλλάζει συνέχεια. Αυτό διώχνει τους επενδυτές. Θέλουμε σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα». 

21:14

Απάντηση Ανδρουλάκη σε Γερουλάνο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Παύλο Γερουλάνο για το δανειολόγιο και τα κόκκινα δάνεια: «Αυτά που προτείνετε είναι ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ». 

21:11

Γερουλάνος: Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο

«Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο. Φορολογούμε το επάγγελμα και όχι το εισόδημα. Το κράτος έχει αποτύχει ξανά και ξανά να κάνει ελέγχους [...] Η φορολόγηση μπορεί να μειωθεί μόνο αν κάνεις αυτά που χρειάζονται για να μαζέψεις τα έσοδα. Το κράτος ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το ότι αποτυγχάνουμε να μαζέψουμε τους φόρους». 

21:08

Ανδρουλάκης: Είναι «τζούσι» ότι οι 11 βγήκαν απέναντι στον Μητσοτάκη

«Είναι τζούσι ότι οι 11 βγήκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για τους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα των κόκκινων δανείων.

21:04

Οικονομία και ανάπτυξη η πρώτη θεματική ενότητα

20:57

Οι κανόνες της τηλεμαχίας

Οπως συμφωνήθηκε μεταξύ των υποψηφίων, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90'.

Οι δημοσιογράφοι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι διευκρινιστικών (follow up) ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται άμεσος διάλογος μεταξύ των έξι υποψήφιων. Ωστόσο, κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές να υποβάλει ερώτηση, να κάνει τοποθέτηση, αλλά και σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, η οποία θα έχει χρονική διάρκεια έως 90'.

20:53

Το στούντιο όπου θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ

20:49

Ανδρουλάκης: Οι διαδικασίες εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό

«Πήραμε την πρωτοβουλία γι’ αυτό το ντιμπέιτ και μάλιστα με κάποιους όρους πρωτοποριακούς για να υπάρξει ένας πιο ανοιχτός διάλογος και ευχόμαστε να τον ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Μέχρι τώρα οι διαδικασίες εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και συνέχισε:

«Βεβαίως σήμερα έχουμε μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν, συνεχίζοντας το ράλι των προκλήσεων, μίλησε από το βήμα του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει πάνω από όλα να τελειώσουν οι αυταπάτες, συνεχιζόμενες αυταπάτες για ήρεμα νερά. Αλλά κάθε φορά τυχαίως, πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, κάνει ακραίες προκλήσεις, όπως σήμερα, όπως και πριν από κάποιους μήνες με τη Μονή της Χώρας. Πρέπει λοιπόν να τελειώσουν οι αυταπάτες και να αποκτήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση».

 
20:43

Δούκας: Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο και οι πολίτες να καταλάβουν τα βασικά προτάγματα, τις διαφορές και θα μπορέσουν να συγκρίνουν και κυρίως να συμμετέχουν στις εκλογές στις 6 Οκτωβρίου. Είμαι χαρούμενος γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε κι έναν απευθείας διάλογο με τους συνυποψήφιους. Ηταν κάτι το οποίο το ήθελα πάρα πολύ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χάρης Δούκας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 
20:40

Εφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Μιχάλης Κατρίνης

«Ο ανοιχτός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ για όλα δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό ντιμπέιτ. Θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία μας ως κόμμα από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, διάλογος στα όργανα, διάλογος στην κοινωνία και στους πολίτες. Αρα κόμμα ανοιχτών πρωτοβουλιών και όχι περίκλειστος κλειστός κομματικός μηχανισμός», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης φτάνοντας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 
20:21

Γερουλάνος: Να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας

«Ηρθαμε εδώ για αυτή τη διαδικασία, να κάνουμε αυτή την τηλεμαχία που λέμε ντιμπέιτ, διότι θα μας δώσει την ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος στην είσοδο του Ραδιομεγάρου στης ΕΡΤ.

 
20:15

Γιαννακοπούλου: Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έφτασε πριν λίγη ώρα η Νάντια Γιανακοπούλου.

 
20:14

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου

«Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μία μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια για να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα και να πετύχουμε το μεγάλο, σε πρώτη φάση, και το κυβερνών σε εθνικές εκλογές ΠΑΣΟΚ. Γίνεται; Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ναι, γίνεται», είπε η κα Διαμαντοπούλου. 

 
20:12

Οι έξι θεματικές ενότητες 

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες. Αυτές είναι οι εξής:

  • Οικονομία-Ανάπτυξη
  • Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
  • Εξωτερική πολιτική-Αμυνα- Ευρωπαϊκή Ενωση
  • Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
  • Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα
20:10

Στις 21:00 η έναρξη του ντιμπέιτ

Σε λιγότερο από μία ώρα ξεκινά η τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Το ντιμπέιτ θα λάβει χώρα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Τις ερωτήσεις στους υποψήφιους θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

MHT