Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου, με βάση την κατανομή που προκύπτει από την οικονομική κατάσταση των πολιτών

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις των πολιτών για τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και τις διαδικασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας στα δύο κόμματα, καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata για το Attica.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Ελληνική Λύση με 10%, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 9,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 4,5%, Φωνή Λογικής με 4%, Νίκη με 3,5%, ενώ ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 3%.

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-1

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου, με βάση την κατανομή που προκύπτει από την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, στο 15% του πληθυσμού, που δηλώνει «ζω καλά και αποταμιεύω χρήματα», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5 και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 15% και ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.

Για το 28% του πληθυσμού, που δηλώνει «ζω καλά αλλά δεν μπορών να αποταμιεύω χρήματα», το ποσοστό της ΝΔ διαμορφώνεται σε 27%, του ΠΑΣΟΚ σε 15,5% και του ΣΥΡΙΖΑ σε 10,5%.

Σημειώνεται πως στο 34% του πληθυσμού («καλύπτω τα αναγκαία αλλά δεν ζω καλά») και στο 21% («δεν μπορώ να καλύψω τα αναγκαία»), τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος διαμορφώνονται σε 23,5% και 12,5% αντίστοιχα. 

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-2

Ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι φαβορί για νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις προτιμήσεις των πολιτών που δήλωσαν ότι προτίθενται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καθώς συγκεντρώνει 26%. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συγκεντρώνει 22% και ακολουθούν η Αννα Διαμαντοπούλου (21%), ο Παύλος Γερουλάνος (15%), ο Μιχάλης Κατρίνης (4%) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (3%).

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-3

Αναφορικά με το ερώτημα περί της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, οι ερωτηθέντες απάντησαν αρνητικά σε ποσοστό 30%.

Για το 23%, η συνεργασία πρέπει να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές.

Τέλος, το 36% δηλώνει πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να συνεργαστούν, συμμετέχοντας με κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές».

Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 20% και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε 29%. Συνεργασία με κοινό ψηφοδέλτιο επιθυμεί το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 43% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-4

«Ο Στ. Κασσελάκης αποδυναμώνει τη διαδικασία ανασυγκρότητησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», απαντάει το 47% των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ για «ενίσχυση της διαδικασίας ανασυγκρότησης» κάνει λόγο το 22%. Για το 26%, ο κ. Κασσελάκης ούτε ενισχύει, ούτε αποδυναμώνει τη διαδικασία.

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-5
Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη στις εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-6
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT