Σωκράτης Φάμελλος: Ανακοίνωσε την υποψηφίοτητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ σοβαρό, με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα - Καταλαβαίνω όσους απογοητεύσαμε και σας καλώ να γυρίσετε», αναφέρει στο μήνυμά του.

«Παρών» στη μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος μέσω ενός βίντεο, στο οποίο ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να ζητήσει την ψήφο των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Νοεμβρίου.

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ σοβαρό, αξιόπιστο και δυναμικό», τονίζει ο κ. Φάμελλος στο μήνυμά του. «Εναν ΣΥΡΙΖΑ με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη να εγγυηθώ πρώτα από όλα την ενότητα, όπως το απέδειξα, σταματώντας την εσωστρέφεια και την τοξικότητα», συμπλήρωσε στέλνοντας το μήνυμα ότι «πρέπει να περάσουμε από το εγώ στο εμείς».

«Καταλαβαίνω όσους απογοητεύσαμε και σας καλώ να γυρίσετε, να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, μια πραγματική προοδευτική συμμαχία», σημειώνει ο κ. Φάμελλος στη συνέχεια, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές «για να νιώσουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας».

Η πλειοψηφία των «87» έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Φάμελλου.

Η παρουσία των «87» στη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν τυχαία, καθώς ήθελαν να στείλουν μήνυμα στην πλευρά Κασσελάκη πως το μέτωπο απέναντί του διευρύνεται, ενώ αρκετοί στάθηκαν και στην αποστροφή εκτός κειμένου του πρώην πρωθυπουργού πως «ξέρω ότι είστε ραγισμένες καρδιές πολλοί από εσάς εδώ…».

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», αν και ο Στέφανος Κασσελάκης συνηθίζει τις εκπλήξεις, δεν φαίνεται να έχει προγραμματίσει να κάνει κάποια ανάλογη κίνηση πολύ σύντομα. Συνεργάτες του, μάλιστα, τονίζουν πως ουσιαστικά με την αφίσα και το hashtag «είμαι εδώ» έχει δώσει το «παρών» και μένει απλώς μια τυπική ανακοίνωση.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, οπότε και το θέμα των υποψηφιοτήτων, έστω και άτυπα, θα συζητηθεί.

Χθες, πραγματοποιήθηκε και ένας μίνι ανασχηματισμός στους τομεάρχες. Ο Παύλος Πολάκης μετά την ανάκληση της διαγραφής του «ξανακέρδισε» τη θέση του στα ζητήματα Διαφάνειας, ενώ ο Νίκος Παππάς παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών στον Χάρη Μαμουλάκη. Τον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει η Πόπη Τσαπανίδου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
MHT