ΠΑΣΟΚ: Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Δούκα και Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Δούκα και Ανδρουλάκη

Αφορμή για την ένταση αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια – Παρέμβαση από τον Παύλο Γερουλάνο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξαφνική ένταση ξέσπασε χθες, μόλις εννέα ημέρες πριν στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού, στο ΠΑΣΟΚ. Ο Χάρης Δούκας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας πως μέσα από συνεργάτες του ουσιαστικά αποσκοπεί σε «δολοφονία χαρακτήρα» του δημάρχου Αθηναίων, με τον νυν πρόεδρο του κόμματος να απαντά ότι ο κ. Δούκας ψάχνει σωσίβιο της υποψηφιότητάς του μέσω της δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο κ. Δούκας, για να συνεχίσει: «Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μια ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Εφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου. Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος». Λίγη ώρα αργότερα, από το επιτελείο του προέδρου και εκ νέου υποψηφίου υπογραμμίζονταν τα ακόλουθα: «Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου. Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση».

Απέναντι στην κατάσταση που φάνηκε να δημιουργείται, ο τρίτος εκ των συνολικά έξι υποψηφίων Παύλος Γερουλάνος, με δική του ανάρτηση, σχολίασε: «Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το ντιμπέιτ επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο. Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν. Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Οχι στα λόγια».

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Δούκας στην καταγγελία του αναφέρεται σε παραπολιτικού ύφους επιθέσεις, τις οποίες δέχεται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που –όπως υποστηρίζει– ανήκουν σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Ανδρουλάκη. Τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα καταδείξουν αν η χθεσινή σπίθα θα προκαλέσει πυρκαγιά στο προεκλογικό τοπίο της Χαριλάου Τρικούπη, με τους έξι υποψηφίους, πάντως, να δίνουν νέο τηλεοπτικό ραντεβού σε στούντιο ιδιωτικού ΜΜΕ τη νύχτα της Δευτέρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT