Σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας

Σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας

«Πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος – Θετικός και ο Παύλος Πολάκης

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ζήλεψαν τη «δόξα» του ΠΑΣΟΚ με το ντιμπέιτ και έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν αυτή την πιθανότητα μετά το συνέδριο του κόμματος (1-3 Νοεμβρίου). «Πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση. Τι θα κάνουμε; Είναι δυνατόν να κρυφτούμε πάλι μέσα στα γραφεία; Οχι βέβαια. Η συζήτηση πρέπει να γίνει έξω», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στο Open, ενώ και ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει πως επιθυμεί να γίνει τηλεμαχία. Για το θέμα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει διαλέξει να ακολουθήσει μια διαφορετική επικοινωνιακή στρατηγική.

«Η σιωπή είναι χρυσός»

Οσοι περίμεναν ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάσει ένα βίντεο που θα γινόταν viral στα κοινωνικά δίκτυα διαψεύστηκαν. Ακολουθώντας την τακτική «η σιωπή είναι χρυσός» έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε περιοδείες και επισκέψεις ακολουθώντας και την επικαιρότητα. Χθες βρέθηκε σε εργοστάσιο ρομποτικής στο Σχηματάρι. «Το μεγάλο κενό στην ελληνική βιομηχανία είναι πως δεν υπάρχει σύνδεση της βιομηχανίας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πραγματοποιούν έρευνες και αυτές μένουν στο ράφι», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει: «Παίζουν κουμπαριές». Επισκέφθηκε και το αστυνομικό τμήμα στον Αγιο Παντελεήμονα προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση του θανάτου του μετανάστη κρατούμενου. «Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και μεγαλύτερος έλεγχος στο τι ακριβώς γίνεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα», δήλωσε βγαίνοντας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνέντευξή του στο Open επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αλλάξει σελίδα, καθώς με τον Στέφανο Κασσελάκη είχε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις. «Ενα πρόγραμμα που ήταν μια από εδώ μια από εκεί. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επάρκεια κάνει πάρτι ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε προγραμματικό τόνο θα επιχειρήσει να μείνει και ο Παύλος Πολάκης στην προεκλογική καμπάνια που θα ακολουθήσει. «Χρειάζεται να υπάρξει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, χρειάζεται να υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα ορατής διακυβέρνησης που θα αντικαταστήσει την αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη… αυτό εγώ θέλω να εκπέμψουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, μιλώντας στον Flash 99,4.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός όσων θα πάνε στις κάλπες σε σχέση με τους 150.000 των περυσινών εκλογών θα είναι κομβικός για το τελικό αποτέλεσμα. Πολλοί ψηφοφόροι μπορεί να σημαίνει επιστροφή κόσμου που είχε απογοητευτεί μετά το άσχημο αποτέλεσμα του καλοκαιριού του 2023 και αυτό ευνοεί τον Σωκράτη Φάμελλο. Ενδεχομένως όμως να αποτελεί ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών και φίλων του κόμματος προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Στην αριθμητική «εξίσωση» έχει μπει πλέον και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει μια καλή βάση υποστηρικτών.

Οι κόντρες

Μέχρι στιγμής τα «μαχαίρια» έχουν βγει από τα στελέχη και όχι από τους ίδιους τους υποψηφίους. Ο Χρήστος Γιαννούλης στο Mega δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης. Θεωρώ ότι ιδανικότερη υποψηφιότητα για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά δημιουργική είναι ο Σωκράτης Φάμελλος». Στον ΑΝΤ1 η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για συμπεριφορές και στάσεις νηπιαγωγείου. «Δηλαδή λένε ότι θα κατέβουμε στο παιχνίδι, αλλά αν δεν είμαστε νικητές θα γίνει γης Μαδιάμ». Εκτός εκλογικής κούρσας δήλωσε πως θα είναι ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ: «Θα υπηρετήσω με απόλυτη προσήλωση τον θεσμικό ρόλο με τον οποίο με τίμησαν. Εάν έκανα την επιλογή να εκδηλωθώ υπέρ του ενός ή του άλλου θα έπρεπε αυτόματα να γίνει και αλλαγή στην κοινοβουλευτική ομάδα», είπε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT