Χαλάρωσε Δήμαρχε, χαλάρωσε

Ο Χάρης Δούκας προσγειώθηκε ξαφνικά στην κεντρική σκηνή. Αυτό έχει τα καλά του – μπορεί να λέει, ας πούμε, «είμαι νέο πρόσωπο»- αλλά έχει και τα κακά του

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χάρης Δούκας προσγειώθηκε ξαφνικά στην κεντρική σκηνή. Αυτό έχει τα καλά του – μπορεί να λέει, ας πούμε, «είμαι νέο πρόσωπο» – αλλά έχει και τα κακά του. Κυριότερο αυτών ότι δεν γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ξέρει αν θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη «μεγάλη σκηνή». 

Αγνοεί, για παράδειγμα, ότι η νευρικότητα, ο θυμός και η συνωμοσιολογία επειδή κάποιος σκιτσογράφος ασχολήθηκε μαζί του, προδίδουν ότι ο ίδιος δεν διαθέτει καθόλου χιούμορ. Και όταν κάποιος δεν μπορεί να γελάσει με τον εαυτό του – λένε οι ψυχολόγοι- είναι η ώρα να γελάσουν οι άλλοι μαζί του. 

Αλλά να εξηγήσω και στους ανύποπτους αναγνώστες τι έχει συμβεί. 

Ο γνωστός γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης – μετά το ντιμπέιτ των «έξι»- δημοσίευσε ένα σκίτσο που απεικονίζει τον κ. Δούκα, χαμογελαστό και περήφανο, να φεύγει από την ΕΡΤ αφήνοντας πίσω του ένα στεφάνι στο μνημείο των «πεσόντων» που επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε στην Αγία Παρασκευή. 

«Θέλουν τον Δούκα νεκρό», άρχιζαν να φωνάζουν οι άνθρωποι του Δημάρχου! 

Τώρα θα μου πεις, πώς ένας «χαμογελαστός και περήφανος» περνιέται για… νεκρός; Αβυσσος η ψυχή των «Δουκαίων« (για να εισάγω έναν νεολογισμό).

Δεν έμειναν όμως εκεί. «Αποκαλύπτουν» ότι τα σκίτσα του Πετρουλάκη (πληθυντικός, για να προλάβουν προφανώς και όσα πιθανόν θα ακολουθήσουν) γίνονται κατ’ υπαγόρευση των δεξιών, των ακροδεξιών και βεβαίως του Μητσοτάκη!

Χαλάρωσε Δήμαρχε, χαλάρωσε-1
Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Εφτασαν να καταγγέλλουν τον Πετρουλάκη – ο κ. Δούκας από το Ρέθυμνο και ο κ. Κωνσταντινόπουλος από τον ΣΚΑΪ- ως όργανο και προπαγανδιστή της Νέας Δημοκρατίας. Φοβάται τόσο πολύ τον 9μηνίτη δήμαρχο ο Μητσοτάκης και είπε στον Πετρουλάκη «βάρα τον»! 

Εδώ είναι που γελάνε και τα δέντρα (ακόμη και αυτά που φύτεψε ο δήμαρχος για να μειώσει σε πέντε χρόνια, πέντε βαθμούς την θερμοκρασία της Αθήνας).

Δεν υπάρχει πολιτικός –με πρώτο από όλους τον Μητσοτάκη– που να μην υποφέρει από τα σκίτσα του Πετρουλάκη. Μηδέ του Ανδρουλάκη εξαιρουμένου. Και βέβαια και μένα είχε περιλάβει όταν ήμουν αρχηγός στο «Ποτάμι». 

Τριάντα χρόνια είναι στο επάγγελμα ο Πετρουλάκης, και κανείς ποτέ δεν έχει αμφισβητήσει την πηγαία τόλμη του –την ξεροκεφαλιά του αν θέλετε. Τα βάζει συνεχώς με όλους όσους ασκούν ή διεκδικούν εξουσία, κι ας τον έχουν απειλήσει, κι ας έχουν προσπαθήσει να τον φιμώσουν με μηνύσεις και αγωγές. 

Απορώ, ειλικρινά απορώ. Δεν έχει ανθρώπους ο Δήμαρχος να τον προστατέψουν; Να προσποιηθεί τουλάχιστον ότι αδιαφορεί. 

Δεν έχει έναν να του πει ότι το πιο επικίνδυνο για έναν άνθρωπο που θέλει να ασκήσει εξουσία είναι – εκτός από την ανεντιμότητα– να είναι άνθρωπος χωρίς χιούμορ;

Πηγή: pod.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT