ΣΥΡΙΖΑ: Με διαφορετικές στρατηγικές οι υποψήφιοι για την ηγεσία

ΣΥΡΙΖΑ: Με διαφορετικές στρατηγικές οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Εγκαταλείπει τους υψηλούς τόνους, τις επιθέσεις, την τοξικότητα και το lifestyle ο Κασσελάκης – Πού επενδύουν Φάμελλος και Πολάκης

συριζα-με-διαφορετικές-στρατηγικές-ο-563248396

Οι όροι του προεκλογικού «παιχνιδιού» διαμορφώνονται σιγά σιγά στην Κουμουνδούρου, με τους τρεις σίγουρους υποψηφίους να επιφυλάσσουν από νωρίς εκπλήξεις. Στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη δεν γίνεται να μην είδαν πως η άνευ ορίων σύγκρουση με τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, δεν οδηγεί πουθενά. Η συγκεκριμένη τακτική κόστισε την έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου. Το άρθρο που δημοσίευσε στο «Documento» o Στ. Κασσελάκης ήταν η συνέχεια μιας νέας στρατηγικής, η οποία δεν έχει σχέση με τους υψηλούς τόνους, τις επιθέσεις, την τοξικότητα, το lifestyle και τις βαριές εκφράσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Ο τέως πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει δικαστικά οτιδήποτε, ενώ επιχειρήθηκε και μια επαναπροσέγγιση με τον πρώην πρωθυπουργό. Eκανε έναν παραλληλισμό των εμποδίων που βρήκε τον τελευταίο χρόνο με τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Το μόνο που πυροδοτεί ένταση μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αναφορές στελεχών που πρόσκεινται στο περιβάλλον του και αφήνουν να εννοηθεί πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεσή του μπορεί να αμφισβητηθεί από το συνέδριο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας, καθώς θέλει αρκετή δουλειά το βίντεο που ετοιμάζει. Κομβικές ημερομηνίες στον δρόμο προς τις εκλογές είναι η ανάδειξη των συνέδρων στις 19 Οκτωβρίου, η προθεσμία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων (24 Οκτωβρίου – 30 υπογραφές και «πόθεν έσχες») και το συνέδριο (1-3 Νοεμβρίου). Μένοντας πιστός στον σχολιασμό της επικαιρότητας και χωρίς να απαντάει στις βολές που δέχεται, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ανάρτηση για τις φωτιές στην Κορινθία υπενθυμίζοντας και το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την Πολιτική Προστασία: «Και πάλι μια πυρκαγιά που “τρέχει” για 30 χιλιόμετρα, όπως του καλοκαιριού, που έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι. “Από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας”, είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, όμως αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του».

Καθημερινές θα είναι στο εξής και οι εμφανίσεις του Σωκράτη Φάμελλου. Η επιχείρηση «σοβαρός ΣΥΡΙΖΑ» έχει πάρει μπρος και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ανέφερε πως «έπρεπε να κάνουμε κάτι, είναι αυτό που λέμε πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη, αλλά δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε άλλο αυτή την κατάσταση γιατί δεν ήταν μόνο η λεγόμενη ρευστοποίηση, υπήρχε μια απαξίωση». Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και απόψε, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του συντονιστικού των «87» με τον Σωκράτη Φάμελλο. Η νέα πλειοψηφία αναμένεται να συνεδριάσει με ευρεία σύνθεση στα τέλη της εβδομάδας. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για κυβερνητική ανεπάρκεια σε σχέση με τον νέο δικαστικό χάρτη: «Για έναν νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο δεν έχουν προχωρήσει βασικά ζητήματα, με πρώτη επίπτωση να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στους δικαστές και στους δικηγόρους».

«Η κοινωνία έβλεπε τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά δεν τον άκουγε», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στο zarpa radio, ο οποίος έχει αποφασίσει να κινηθεί σε αυστηρό προγραμματικό πλαίσιο με έξι βασικούς άξονες:

• Σταδιακή κατάργηση μέρους των μνημονιακών νόμων και μέρους των νόμων Μητσοτάκη (σταδιακή επαναφορά μισθών και συντάξεων στην προ μνημονίων εποχή, επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον μίας τράπεζας κ.λπ.).

• Δικαιοσύνη – διαφάνεια (πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για δικαστές άνω των 60 ετών, δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών κ.λπ.).

• Κράτος – εγγυητής της ευημερίας των εργαζόμενων τάξεων και ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

• Ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση σε υγεία, παιδεία, στεγαστικό.

• Νέο παραγωγικό μοντέλο.

• Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT