ΠΑΣΟΚ: Σε ποιες περιοχές επενδύουν οι «μονομάχοι»

ΠΑΣΟΚ: Σε ποιες περιοχές επενδύουν οι «μονομάχοι»

Κρίσιμη για τη μάχη της προεδρίας ΠΑΣΟΚ θεωρούν την Κρήτη Ανδρουλάκης, Δούκας, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος

4' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περικλείει πολλές μικρότερες «μάχες» στην επικράτεια, καθώς η εικόνα για την επιρροή καθενός από τους υποψηφίους είναι διαφορετική σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, καθένας από τους υποψηφίους έχει κάνει τον δικό του σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη και γεωγραφικά δεδομένα, αλλά και τη δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο βάσης από το στελεχικό δυναμικό και το επιτελείο του.

Εάν επιχειρούσε κάποιος να προσδιορίσει στον χάρτη τις περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Κρήτη θα ήταν ο πρώτος και κυρίαρχος σταθμός. Εκεί το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντικές δυνάμεις. Δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου το κόμμα κατάφερε να έρθει πρώτο στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίοι βάφτηκαν «πράσινοι» στον εκλογικό χάρτη. Παράλληλα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Ν.Δ. στο Ρέθυμνο, ενώ και στα Χανιά διατηρεί αξιόλογες δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, όλοι οι υποψήφιοι να διεκδικούν μερίδιο από την ισχυρή παρουσία του κόμματος εκεί και να προσβλέπουν σε προσέλκυση ψηφοφόρων, καθένας για λογαριασμό του. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και λόγω καταγωγής από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο, διατηρεί ισχυρή επιρροή στη μεγαλόνησο. Από το επιτελείο του θεωρούν ότι στην Κρήτη θα καταφέρει να συγκεντρώσει ισχυρό ποσοστό έναντι των αντιπάλων του. Ο Χάρης Δούκας επενδύει στη δυναμική της υποψηφιότητάς του σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντικές δυνάμεις στην Κρήτη. Η Αννα Διαμαντοπούλου επενδύει στη γενικά ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, που θεωρεί ότι θα κατευθύνει ψηφοφόρους στη δική της υποψηφιότητα, αλλά και στην καταγωγή του συζύγου της, Γιάννη Σαβαλάνου, από τα Χανιά, που στο επιτελείο της εκτιμούν ότι θα παίξει ρόλο. Ο Παύλος Γερουλάνος θεωρεί ότι διαθέτει ερείσματα στο νησί, που θα μπορούσαν να δώσουν ένα ικανοποιητικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει ρίζες εκεί, καθώς από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από το Λασίθι και θεωρεί ότι μπορεί να πάει καλά στην Κρήτη. Στο ισχυρό αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ, που θα διαμορφώσει ρεύματα προς όλους τους υποψηφίους, επενδύει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η μάχη της Κρήτης, λοιπόν, αναδεικνύεται σε μια σημαντική πτυχή της προεκλογικής δραστηριότητας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στην υπόλοιπη χώρα υπάρχουν περιοχές που οι υποψήφιοι πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Αισιοδοξία για Αθήνα και Πειραιά

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι στον Πειραιά και στην Αθήνα η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική από τις εκτιμήσεις που κατά καιρούς γίνονται και υποστηρίζουν ότι από την κινητοποίηση που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από τον μηχανισμό του, τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα. Με δεδομένη την αδύναμη εικόνα του ΠΑΣΟΚ στο λεκανοπέδιο τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, αναμένεται με ενδιαφέρον η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Στην υπόλοιπη χώρα οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι πολύ καλή δυναμική έχει η υποψηφιότητά του στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, στην Πάτρα και ευρύτερα στην Αχαΐα, και στη Θράκη.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ
Στοίχημα η πρωτεύουσα

Από τις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις του Χάρη Δούκα οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι υπάρχει αξιόλογη δυναμική υπέρ της υποψηφιότητάς του σε Θεσσαλία και Ηπειρο, στα Δωδεκάνησα, σε Τρίπολη, Κόρινθο, Αργολίδα, Λακωνία αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, η Αθήνα είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον δήμαρχο της πόλης, ενώ ισχυρά ερείσματα υπέρ της υποψηφιότητάς του διαμορφώνονται στην Ανατολική Αττική, όπου έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ποντάρει στη Βόρεια Ελλάδα

Στο επιτελείο της Αννας Διαμαντοπούλου θεωρούν ότι η υποψηφιότητά της έχει ενεργοποιήσει ψηφοφόρους στη Βόρεια Ελλάδα, που θα τη στηρίξουν λόγω της καταγωγής της από την Κοζάνη. Επιπλέον, θεωρούν ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα εξασφαλίσει σημαντικά ποσοστά, ιδιαίτερα από την ενεργοποίηση και τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και κατευθύνθηκαν είτε στην αποχή ή σε άλλα κόμματα.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
Ισχυρή παρουσία στην Αχαΐα

Η Αθήνα είναι ένα προσωπικό στοίχημα και για τον Παύλο Γερουλάνο, που εκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Αθηνών και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι αυτό θα αντικατοπτριστεί και στην εσωκομματική κάλπη. Ισχυρή παρουσία θεωρούν ότι διαθέτει και στην Αχαΐα – και λόγω της δημόσιας στήριξης από τον Νίκο Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο ότι θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία του με ομιλία στην Πάτρα, την Παρασκευή. Πολύ καλή εκλογική επίδοση αναμένουν στη Θεσσαλονίκη και στους γύρω νομούς, ενώ ενισχυμένη είναι η υποψηφιότητά του στα Ιόνια Νησιά, λόγω της καταγωγής του από την Κεφαλονιά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
Υψηλές βλέψεις στην Πελοπόννησο

Ο Μιχάλης Κατρίνης διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην Πελοπόννησο – άλλωστε εκλέγεται στην Ηλεία, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από τα υψηλότερα ποσοστά του σε όλη τη χώρα, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα. Στη σημαντική μάχη της Αττικής διαθέτει ως εφόδιο τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις που κάνει στην Αθήνα σε κάθε προεκλογική περίοδο και την κινητοποίηση των ψηφοφόρων από τον μηχανισμό του. Στο επιτελείο του εκτιμούν ότι μπορεί να καταγράψει μια καλή πορεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ με βάση τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, υπάρχει η εκτίμηση ότι σε Βοιωτία, Πρέβεζα, Εβρο και Δράμα οι προοπτικές είναι καλές.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η δυναμική σε δύο περιφέρειες

Η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει ως αφετηρία για καλές επιδόσεις τις δύο εκλογικές περιφέρειές της: τον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου εκλέγεται από το 2019, και τη Μεσσηνία, όπου είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2009 και τον Μάιο του 2012. Η Αιτωλοακαρνανία και η Φωκίδα, από τις οποίες έλκει την καταγωγή της, είναι επίσης περιοχές που οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν καλά αποτελέσματα. Παράλληλα, από τις περιοδείες της καλή δυναμική εκτιμούν ότι διαμορφώνεται στη Β΄ Θεσσαλονίκης και στη Ρόδο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT