90 Χρόνια πριν… 1-10-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτικώς

Αγγέλλεται εκ Βαρσοβίας ότι το διάταγμα του Προέδρου Mοδίσκυ όπερ εγκαινιάζει την υποχρεωτικήν στρατιωτικήν βοηθητικήν υπηρεσίαν προξένησεν εντύπωσιν αυτόθι, αποτελεί δε το ζήτημα της ημέρας. Κατά το νέον τούτο διάταγμα, όλοι οι υγιείς άρρενες μεταξύ του 17ου και του 60ού και όλαι αι γυναίκες από του 19ου μέχρι του 30ού υποχρεούνται να υποβάλλωνται εις στρατιωτικάς ασκήσεις, αν ήθελε κληθούν υπό τα όπλα.

Προπαγάνδα

Η Ιερά Σύνοδος κατά την τελευταίαν αυτής συνεδρίασιν ησχολήθη με το ζήτημα της διενεργουμένης εν Ελλάδι προπαγάνδας υπό των Καθολικών ήτις ενετάθη και πάλιν. Ούτως, ως ανέφερεν ο Αρχιεπίσκοπος εις τους συνοδικούς, πρόκειται κατ’ αυτάς να εγκατασταθή μονίμως εις Χανιά καθολικός επίσκοπος. Επίσης εις την Κρήτην ιδρύονται καθολικά σχολεία, προς τούτο δε μεταβαίνουν εκεί πολλοί καθολικοί μοναχοί.

Ασεμνα

Εις το υπουργείον της Παιδείας ελήφθη τηλεγράφημα εκ μέρους πολλών γονέων και κηδεμόνων των Πατρών, διά του οποίου εκφράζουν ζωηράν διαμαρτυρίαν διά τα κυκλοφορούντα εκεί πλείστα άσεμνα αναγνώσματα, τα οποία διαφθείρουν το ήθος των μαθητών. Διά του τηλεγραφήματος ζητείται η λήψις αυστηρών μέτρων. Το υπουργείον της Παιδείας θα προβή εις σχετικόν διάβημα προς τας καταδιωκτικάς αρχάς των Πατρών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT