Μεταναστευτικό: Ερώτηση προς την Κομισιόν για την αύξηση των ροών από τον Β. Μεϊμαράκη

Μεταναστευτικό: Ερώτηση προς την Κομισιόν για την αύξηση των ροών από τον Β. Μεϊμαράκη

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή αναμένεται να αυξήσει προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και ρωτά ποιες είναι πολιτικές της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισημαίνοντας τις συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στο μεταναστευτικό, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να πληροφορηθεί αν υπάρχει πρόνοια για τις χώρες υποδοχής στην Ε.Ε. και ειδικά για την Ελλάδα, καθώς αναμένεται αύξηση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Στην ερώτησή του προς την αρμόδια επίτροπο Μετανάστευσης, Ιλβα Γιόχανσον, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρει ότι «η έντονη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τον Λίβανο, αλλά και το ενδεχόμενο ενός εκτεταμένου πολέμου στην περιοχή, έχει οδηγήσει στην αύξηση των προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα οι χώρες υποδοχής να πρέπει να λάβουν άμεσα απαντήσεις από την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή, όσον αφορά στις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ως εκ τούτου, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του ΕΛΚ ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πώς προτίθεται η Ε.Ε. να στηρίξει χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, σε επικείμενη μαζική προσφυγική ροή λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή».

Επίσης, εάν «θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση όσον αφορά στην Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό» και εάν «η Ε.Ε. διαθέτει μηχανισμό αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μαζικών κυμάτων τραυματιών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT