Συνταξιούχοι: Eπέκταση απαλλαγής από τη φαρμακευτική δαπάνη ζητούν 8 βουλευτές της Ν.Δ.

Συνταξιούχοι: Eπέκταση απαλλαγής από τη φαρμακευτική δαπάνη ζητούν 8 βουλευτές της Ν.Δ.

Ζητούν από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας επέκταση της απαλλαγής, σε όσους συνταξιούχους πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κατέθεσαν 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη και σε όσους συνταξιούχους πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Η ερώτηση κατατέθηκε από τους βουλευτές Χαράλαμπο Αθανασίου, Ιωάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Δημήτριο Καλογερόπουλο, Γεώργιο Καρασμάνη, Ιωάννη Πασχαλίδη και Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.

Ειδικότερα, οι οκτώ βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως, αν προτίθενται να εισηγηθούν διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. 

Παράλληλα, ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ από την απαλλαγή.

Επιπλέον, ρωτούν ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ και ποια η πιθανή προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ από την επέκταση και σε αυτούς της απαλλαγής από τη συμμετοχή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT