Ερώτηση από οκτώ βουλευτές της Ν.Δ. για τα φάρμακα

Ερώτηση από οκτώ βουλευτές της Ν.Δ. για τα φάρμακα

Διαφορετικοί οι ερωτώντες από τους «11» που είχαν απευθυνθεί στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια – «Είναι η δουλειά τους», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πληροφορίες, μετά την ερώτηση των έντεκα βουλευτών προς τον Κωστή Χατζηδάκη, που έλεγαν πως τα «χτυπήματα» της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συνεχιστούν, επιβεβαιώθηκαν χθες: οκτώ βουλευτές της Ν.Δ., διαφορετικοί από τους έντεκα, έκαναν ερώτηση προς τον Αδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως, ζητώντας από τους δύο κορυφαίους υπουργούς την επέκταση σε περισσότερους δικαιούχους της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα φάρμακα.

Η ερώτηση των «8» –και αυτή με «κοινωνικό πρόσημο», όπως ήταν εκείνη των «11»– έρχεται σε ένα ευαίσθητο χρονικό σημείο, καθώς βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν από τη μεγάλη γιορτή του κόμματος στη Ρηγίλλης, δίνοντας την αίσθηση πως στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπάρχει μία υποβόσκουσα ένταση, που δεν συνάδει με το εορταστικό κλίμα ενόψει Παρασκευής. Από το Μαξίμου, πάντως, αποκρούουν τη συγκεκριμένη οπτική, εμμένοντας στην ίδια λογική που είχαν και με την ερώτηση των «11». «Οι βουλευτές έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτάνε τους υπουργούς», έλεγε κυβερνητική πηγή το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας πως η ερώτηση δεν ήταν ξαφνική, αλλά είχε έρθει σε γνώση του γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρου Καλαφάτη. «Αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών και οφείλουν να την κάνουν», κατέληγε η ίδια πηγή.

Οσον αφορά το περιεχόμενο, οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από τον υπουργό Υγείας να εισηγηθεί «διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια».

Ποιοι υπογράφουν

Την ερώτηση, όπως προαναφέρθηκε, υπογράφουν οκτώ διαφορετικοί βουλευτές από τους έντεκα, οι οποίοι κατά κανόνα –και αυτό δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής– ανήκουν στο λεγόμενο «σαμαρικό» και «καραμανλικό» στρατόπεδο. Την ερώτηση υπογράφουν αλφαβητικά οι Χαράλαμπος Αθανασίου (βουλευτής Λέσβου), Ιωάννης Ανδριανός (βουλευτής Αργολίδας), Αναστάσιος Δημοσχάκης (βουλευτής Εβρου), Θεόφιλος Λεονταρίδης (βουλευτής Σερρών), Δημήτριος Καλογερόπουλος (βουλευτής B2 Δυτικού Τομέα Αθηνών), Γεώργιος Καρασμάνης (βουλευτής Πέλλης), Ιωάννης Πασχαλίδης (βουλευτής Καβάλας) και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης (βουλευτής Μεσσηνίας). Ο τελευταίος, μάλιστα, φαίνεται πως είχε κομβικό ρόλο καθώς ήταν ο βουλευτής από τον οποίο διακινήθηκε η ερώτηση και την υπέγραψαν και οι υπόλοιποι. Οπως ήταν λογικό, μέχρι και χθες το βράδυ ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είχε απαντήσει στην ερώτηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT