Πολεμικό κλίμα στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Πολεμικό κλίμα στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Υβριστικού περιεχομένου αναρτήσεις στο Διαδίκτυο – Δεκαεπτά νομαρχιακές επιτροπές έχουν εκδώσει σκληρές ανακοινώσεις κατά της Κεντρικής Επιτροπής για την έκπτωση Κασσελάκη

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίσω από τις «κουίντες» της Κουμουνδούρου το παρασκήνιο είναι οργιώδες κυρίως στις 72 νομαρχιακές επιτροπές, αλλά και στις περίπου 700 οργανώσεις μελών που «βράζουν» ή προσπαθούν να ανασυνταχθούν ενόψει του συνεδρίου. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε ορισμένες εξ αυτών κυρίως με υβριστικού περιεχομένου μηνύματα στο Διαδίκτυο. Η «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει πως στην Κουμουνδούρου σήμανε «συναγερμός» υπό τον φόβο τα πράγματα να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Οργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα χαρακτήρισε «κοπρίτη» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη, ενώ στην ίδια τοπική μέλος διαδικτυακά ανέφερε: «Ολα αυτά τα παρτάλια, Φάμελλοι, Γεροβασίληδες, Φίληδες, Κατρούγκαλοι, Βίτσες, Δρίτσες, Ζαχαριάδηδες και όλο το κακό συναπάντημα, που επί τέσσερα χρόνια ξεφτίλιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια». Αλλη οργάνωση μελών στην Αττική ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα: «Είμαι μεταξύ Γκλέτσου και Φαραντούρη, αν όμως βάλει η Μπάρμπα δεν ξέρω…».

Το κλίμα μυρίζει «μπαρούτι» και προοικονομεί ένα συνέδριο όπου τα πράγματα δεν θα είναι απλώς έκρυθμα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε το Οργανωτικό Γραφείο να προλάβει καταστάσεις που θα βγάλουν μια εξαιρετικά άσχημη εικόνα για το κόμμα, αποστέλλοντας οδηγία στις κατά τόπους οργανώσεις προκειμένου να εναρμονιστούν με την κεντρική γραμμή στα κοινωνικά δίκτυα. Καλούνται «να διαγραφούν δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες Ο.Μ. και Ν.Ε.», οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σεβασμού του δημόσιου διαλόγου.

Αν και η συγκεκριμένη οδηγία προκάλεσε αντιδράσεις και νέες κόντρες μεταξύ των δύο στρατοπέδων («κασελλακικών» – «87»), αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως κάτι ανάλογο είχε σταλεί και πέρυσι, ωστόσο είναι γεγονός πως οι φετινές εκλογές γίνονται σε πολύ πιο πολωμένο κλίμα. Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συζητηθεί όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι «87» ήδη εκφράζουν παράπονα σε σχέση με ανακοινώσεις νομαρχιακών που χαρακτηρίζουν με πύρινες εκφράσεις μη νόμιμη την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή. Στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον του τέως προέδρου επιμένουν πως η διαμαρτυρία της βάσης αποτυπώνεται μέσω των τοπικών οργανώσεων. Η Θεοδώρα Τζάκρη στο Open έκανε λόγο για το «άγος της ανατροπής». Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, 17 νομαρχιακές επιτροπές έως τώρα έχουν εκδώσει σκληρές ανακοινώσεις κατά της Κεντρικής Επιτροπής και της έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη. Φέρονται, ωστόσο, οι περισσότερες να είχαν οριακή πλειοψηφία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ακόμη 15-20 νομαρχιακές εξέδωσαν σημειώματα που αναφέρονται στην ανάγκη ενότητας του κόμματος, με την πλειονότητα των επιτροπών να ακολουθεί την πεπατημένη μη σχολιάζοντας την απόφαση του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου.

Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο ίδιο με αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Σε αυτές τις κάλπες θα φανεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοπικές οργανώσεις, αλλά και η συσπείρωση του κόσμου από τη συμμετοχή που θα καταγραφεί. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο για την ανάδειξη των νομαρχιακών επιτροπών και του συντονιστικού οργανώσεων μελών η προσέλευση ήταν μικρή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT