ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» με ερωτήματα από Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» με ερωτήματα από Κασσελάκη

Μέσω βίντεο δήλωσε «παρών» στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το πει ευθέως, ενώ αφήνει αιχμές προς τους «87» για την καθαίρεσή του από το αξίωμα του προέδρου

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα τετράλεπτο βίντεο, που προκάλεσε περισσότερες απορίες παρά έλυσε τον γρίφο για το πώς θα κινηθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «παρών» στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ανακοινώνει ευθέως ότι θα είναι υποψήφιος. Συστήθηκε ως «Στέφανος. Σκέτο» και έδειξε πως το βλέμμα του είναι περισσότερο στραμμένο στο συνέδριο παρά στις κάλπες της 24ης Νοεμβρίου. «Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!”. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, με αιχμές και προς τους «87» για καθαίρεσή του από το αξίωμα του προέδρου.

Τον ενδιαφέρει προφανώς πιο πολύ να ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έκπτωσή του, σχολίαζαν μέλη των «87» στην «Κ» και άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να μην καταθέσει «πόθεν έσχες», αφού στο μήνυμά του τάσσεται κατά των αποκλεισμών. Από το περιβάλλον του, πάντως, τόνιζαν πως μέχρι τις 24 Οκτωβρίου η διαδικασία που απαιτείται θα ολοκληρωθεί κανονικά και χαρακτήριζαν το σποτ «βίντεο υποψηφιότητας». Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε στα social media: «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση “θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”. Πώς γίνεται να “είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;». Είναι σαφές πως ο καθοριστικός σταθμός για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι το συνέδριο, καθώς στελέχη από το περιβάλλον του θυμίζουν πως έχουν υπάρξει απειλές αποκλεισμού του ακόμη και δημοσίως. Με το βίντεο ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να μην εμφανιστεί ως τέως πρόεδρος νομιμοποιώντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 8ης Σεπτεμβρίου. Από το περιβάλλον του διευκρίνιζαν πως το βίντεο γυρίστηκε σε μία μέρα και η επαφή με τον κόσμο και η περιήγηση στην πόλη είναι κάτι που τον αντιπροσωπεύει.

Χθες το πρωί ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την αντίθεσή του σε δηλώσεις στελεχών, τα οποία υπονοούν ότι το συνέδριο θα μπορούσε να ακυρώσει την απόφαση που τον κήρυξε έκπτωτο. «Μια τέτοια συζήτηση θα προσβάλει ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα. Δεν έχουμε πει ότι πάμε στα μέλη; Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι σαν να μην εμπιστευόμαστε τα μέλη», ανέφερε.

Κόκκινη γραμμή

Συνεχίζοντας τα «καρφιά» προς τον Αλέξη Τσίπρα –βάζοντας μια κόκκινη γραμμή του νέου με τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ–, ο τέως πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ξορκίζοντάς την: «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει όλη τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος». Στην Πολιτική Γραμματεία, που συνεδρίασε χθες, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε: «Μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει και τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των μελών και του ίδιου του κόμματος». Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος φέρεται να καταδίκασε και αυτός τα περί διαπλοκής στην Π.Γ., στο Οne έβαλε για άλλη μια φορά κατά του τέως προέδρου, δηλώνοντας «mea culpa»: «Είναι και δικό μου λάθος. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο άνθρωπος πρέπει να αναγνωρίζει και τα λάθη του. Τα σκέπασε όλα η εικόνα της προσωπικής του υπερπροβολής».

Πάντως, το κλίμα στο κόμμα μυρίζει «μπαρούτι», με τη Θεοδώρα Τζάκρη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση της Π.Γ. Στελέχη του οργάνου φέρονται να αμφισβήτησαν το περιστατικό που περιέγραψε πως έγινε στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου την Τετάρτη, όπου, όπως υποστηρίζει, της αφαίρεσαν τον λόγο. Είχε ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με την οδηγία που εστάλη στις νομαρχιακές επιτροπές να ακολουθούν την κομματική γραμμή στους επίσημους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους.

Προς την Επιτροπή Δεοντολογίας οδεύει ο Ευάγγελος Αντώναρος μετά τα όσα είχε αναφέρει περί «χουντικών αντιλήψεων» για τη συγκεκριμένη οδηγία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT