Επιχείρηση «νηνεμία» στη Ν.Δ.

Το Μαξίμου εκτιμά ότι η σημερινή γιορτή στη Ρηγίλλης θα αποτελέσει απάντηση στο κλίμα εσωστρέφειας

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, μετά τη νέα ερώτηση των 8 βουλευτών προς τον Αδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως με θέμα την επέκταση της απαλλαγής συνταξιούχων από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, κάνει το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο 24ωρο, ενώ παράλληλα χθες προέκυψε και νέα ερώτηση από τον βουλευτή Γιώργο Βλάχο και πάλι προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια. Η πραγματικότητα είναι ότι το χρονικό σημείο που ήρθε το «διπλό χτύπημα» αλλά και η σύνθεση των 8+1 βουλευτών, που ανήκουν στο «καραμανλικό» και «σαμαρικό» στρατόπεδο, δημιουργεί ένα κλίμα εσωστρέφειας μόλις ένα 24ωρο πριν η Ρηγίλλης ανοίξει και πάλι για να υποδεχθεί τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα πανηγυρικό event με κεντρικό χαρακτηριστικό την ενότητα.

Στο Μαξίμου η κινητικότητα αυτή είναι δεδομένο ότι δεν άρεσε, γιατί θολώνει σε επικοινωνιακό επίπεδο το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ στα ιστορικά γραφεία του κόμματος, εξ ου και υπήρξε τριπλή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Μετά την αρχική διαρροή του Μαξίμου που έλεγε πως «οι βουλευτές κάνουν τη δουλειά τους», ήρθε και η επίσημη τοποθέτηση από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε σχετικά ότι από το 2019 έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 6.200 ερωτήσεις, κάτι που δείχνει πως οι ερωτήσεις των «γαλάζιων» βουλευτών προς την κυβέρνηση είναι συνεχείς. «Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μια ερώτηση βουλευτών και, πραγματικά, δεδομένων και των στατιστικών στοιχείων και του τρόπου που διαχρονικά λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., είναι φοβερό πώς κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές που ρωτάνε στηρίζουν την κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδια και κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους», είπε.

Η σκυτάλη δόθηκε χθες το απόγευμα στον ίδιο τον υπουργό που ερωτήθηκε, τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε συνάντηση με βουλευτές της Ν.Δ. για να συζητήσουν τα θέματα του υπουργείου του. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό – πριν κατατεθεί η ερώτηση. Το θετικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να εκτονώσει άμεσα το κλίμα, το αρνητικό πως οι ερωτώντες βουλευτές δεν περίμεναν τη χθεσινή συνάντηση και έκαναν δημόσια επερώτηση. Το χαμηλό βαρομετρικό που υπάρχει εντός της Κ.Ο. ενέτεινε, όπως προειπώθηκε, η χθεσινή νέα ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Βλάχου προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα και πάλι τα κόκκινα δάνεια. Ο βουλευτής, επισημαίνοντας πως η απάντηση του υπουργού δεν ήταν επαρκής, τον ξαναρωτά εάν «υπάρχει η βούληση από μέρους του υπουργείου για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ τραπεζών – funds και δανειοληπτών». Στη συγκεκριμένη ερώτηση, μάλιστα, βάσει του κανονισμού ο Κωστής Χατζηδάκης πρέπει να απαντήσει με φυσική παρουσία και όχι γραπτώς. Ολα τα παραπάνω το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει πως θα τα υπερκαλύψει η σημερινή γιορτή, με έντονο συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο που, όπως λέγεται, «θα δείξει πως η Ν.Δ. είναι ενωμένη».

Επιχείρηση «νηνεμία» στη Ν.Δ.-1
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με νέους στο χωριό Τυχερό στον Εβρο. Οι κάτοικοι του χωριού μίλησαν με θετικά λόγια για την αρωγή που παρείχε η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της περιοχής μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2023. [Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ]

Μέτρα για τον Εβρο

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στον Εβρο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για τον Εβρο». Εκεί παρουσιάστηκε μια δέσμη 19 μέτρων για τη στήριξη του Εβρου κατά την περίοδο 2025-27. Μεταξύ άλλων προβλέπονται: η απαλλαγή των ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων στο Σουφλί από τον ΕΝΦΙΑ για τρία έτη, η κάλυψη εξόδων εγκατάστασης, με ενίσχυση έως 10.000 ευρώ, για 1.000 ωφελουμένους που θα μεταφέρουν την κύρια κατοικία τους στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος ή Διδυμοτείχου, αλλά και σειρά κινήτρων για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου στον Εβρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT