Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης-Κασσελάκης οδηγούν την κούρσα στις εσωκομματικές εκλογές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται ότι προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εν όψει του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην οποία επίσης φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι επισήμως δεν έχει καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κερδίζει στην παράσταση νίκης.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-1

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που θα περάσει στον δεύτερο γύρο της 13ης Οκτωβρίου. Ο δεύτερος φαίνεται ότι θα είναι ένας ή μία εκ των Αννας Διαμαντοπούλου, Παύλου Γερουλάνου και Χάρη Δούκα.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-2

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου (1η Δεκεμβρίου ο β’ γύρος, αν απαιτηθεί) και μετά την επικύρωση των υποψηφιοτήτων στο συνέδριο του κόμματος (1-3 Νοεμβρίου), ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να κερδίζει τους περισσότερους από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-3

Ο Σωκράτης Φάμελλος, που έρχεται δεύτερος, υπολείπεται κατά πολύ του Στέφανου Κασσελάκη. Τρίτος, ο Παύλος Πολάκης.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-4

Ενδιαφέρον έχει και η ερώτηση για το πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα έχει καλύτερο μέλλον. Στο σύνολο του δείγματος, το 54% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το μέλλον του θα είναι μάλλον ή σίγουρα χειρότερο.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-5

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 27% βλέπουν καλύτερο μέλλον.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-6

Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι παγιώνεται τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην 3η θέση και ακολουθούν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά για Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-7

Κοντά στο 3%, που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή έχουν η Φωνή Λογικής, η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και η ΝΙΚΗ και το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΣΚΑΪ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT