ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό κλίμα για την «έκπτωση»του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό κλίμα για την «έκπτωση»του Κασσελάκη

Οι υποστηρικτές του αναφέρουν πως το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει την απόφαση της Κ.Ε. για τη μομφή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ δύσκολα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί από 1-3 Νοεμβρίου, δεν θα μετατραπεί σε «αρένα». Μετά το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη, το «ντιμπέιτ» στην Κουμουνδούρου επικεντρώθηκε στο αν τελικά δήλωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. «Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει. Δεν το δηλώνει τουλάχιστον. Δεν αμφισβητεί κανείς από μας ούτε τις υπογραφές ούτε το “πόθεν έσχες”», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στην ΕΡΤ. Η Θεοδώρα Τζάκρη στον ΣΚΑΪ δήλωσε: «Δεν μπορώ να ακούω αστειότητες ότι δήθεν δεν είπε ότι θα καταθέσω υποψηφιότητα ή ότι δήθεν μπορούσε μαζί με το βίντεο να καταθέσει και το “πόθεν έσχες”».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οι υποψηφιότητες θα απασχολήσουν το όργανο, όπως και η θεματολογία του επικείμενου συνεδρίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης στο μήνυμα των 232 δευτερολέπτων δεν μίλησε ως τέως πρόεδρος, με τους υποστηρικτές του να ξεκαθαρίζουν πως θα αμφισβητηθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για καθαίρεσή του. «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το έκτακτο συνέδριο συγκαλείται ακριβώς για να εγκρίνει αυτή την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Να δεχτεί ή να μη δεχτεί τη μομφή», τόνισε ο Πέτρος Παππάς στο Open. «Εδώ υπάρχει ένας φόβος για την ετυμηγορία του κόσμου, των πολιτών και της βάσης. Ο κόσμος θα μιλήσει», σχολίασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά των «87».

Για το θέμα των υποψηφιοτήτων παρενέβη και ο Παύλος Πολάκης στα κοινωνικά δίκτυα: «Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπογραφές και πόθεν έσχες… Αντε να μετρηθούμε σε θέσεις και πρόγραμμα, όχι σε βιντεάκια». Τις «μηχανές» ανάβουν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι για την προεδρία. Ο Νίκος Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως επιθυμεί «να ακουστεί ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα πολιτικής αντιπαράθεσης, σοβαρότητας και εξωστρέφειας», ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος σε πιο σκληρή γραμμή ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως «αν κερδίσει ο Κασσελάκης, την επόμενη μέρα φεύγω. Οπως και αν είμαι πρόεδρος, την επόμενη μέρα διαγράφω τον Κασσελάκη». Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις προεκλογικές του εξορμήσεις, στοχεύοντας στα ζητήματα της επικαιρότητας. Στο Ξυλόκαστρο πραγματοποίησε αυτοψία στα καμένα και συναντήθηκε με κατοίκους που κινδύνεψαν να χάσουν τα σπίτια τους. Στέλνοντας στον κόσμο που τον συνάντησε και ένα μήνυμα για τις εκλογές, τόνισε πως «όταν αλλάξουμε το κόμμα και πάρετε εσείς τη δύναμη στα χέρια σας, θα συμμετέχετε, θα αποφασίσετε». Κόντρα αναμένεται να καταγραφεί σήμερα από την επανακατάθεση της τροπολογίας του Δημήτρη Χατζησωκράτη για μετάθεση της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής σε μεταγενέστερη ημερομηνία από τις κάλπες που θα στηθούν για τον πρόεδρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT