ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη συνοδεύεται από 87 υπογραφές και το «πόθεν έσχες», όπως ορίζουν οι σχετικοί όροι. Σύγκρουση Τζάκρη-Γεροβασίλη στην Κεντρική Επιτροπή.

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η κίνησή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη.

Oπως αναφέρεται, η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του κόμματος συνοδεύεται από 87 υπογραφές και το «πόθεν έσχες», όπως ορίζουν οι σχετικοί όροι εν όψει του συνεδρίου και των εκλογών για την ηγεσία, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, την 1η Δεκεμβρίου.

Σύγκρουση με Ολγα Γεροβασίλη

Η κίνηση της Θεοδώρας Τζάκρη να καταθέσει εκείνη, αντί του Στέφανου Κασσελάκη την υποψηφιότητά του, προκάλεσε αντιδράσεις στην Κεντρική Επιτροπή, όπως και δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη περί «εκτροπής».

Η Θεοδώρα Τζάκρη, αφότου κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, σε δηλώσεις της δημοσιογράφους είπε:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία τού χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι».

Και πρόσθεσε:

«Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom, που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή», είπε. 

«Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές, που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη -87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το “πόθεν έσχες” του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά την παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου επίσης φέρεται να κατήγγειλε τα ίδια πράγματα, ανέβηκε στο βήμα η Ολγα Γεροβασίλη, όπου δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι διά αντιπροσώπων». 

Είπε ότι «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» και πως «όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα». 

Επίσης, κάλεσε τη Θεοδώρα Τζάκρη «να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

Η δήλωση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη δήλωσε «παρών» στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ανακοινώνει ευθέως ότι θα είναι υποψήφιος. 

Στο βίντεο αυτό δήλωνε «είμαι εδώ» και καλούσε τους φίλους του κόμματος να γραφτούν μέλη εγκαίρως για να ψηφίσουν συνέδρους, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!” “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη», σημείωνε μεταξύ άλλων.

Δήλωσε επίσης ότι δεν αισθάνεται «προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος από ποτέ, να μη σας προδώσω ποτέ. Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ. Και είμαστε εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ. Για την πατρίδα μας, για τις ζωές μας, για το μέλλον μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση. Το παλιό έχει γερές ρίζες. Το καινούργιο μπορεί να αργεί, μπορεί να συναντά εμπόδια, μπορεί να πέφτει, αλλά ξανασηκώνεται. Πάντα φτάνει στο τέλος της διαδρομής. Πάντα γεννιέται. Αυτόν τον δρόμο του καινούργιου σάς ζητάω να τον βαδίσουμε μαζί. Η στήριξή σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς», κατέληγε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT