Ν. Φαραντούρης: Επισήμως υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με 34 υπογραφές

Ν. Φαραντούρης: Επισήμως υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με 34 υπογραφές

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε «πανστρατιά των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων». Κατέθεσε τη δήλωση «πόθεν έσχες» και 34 υπογραφές στην Κεντρική Επιτροπή.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικόλας Φαραντούρης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιείται σε συνθήκες σύγκρουσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τη συνόδευε με 34 υπογραφές και τη δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο Νικόλας Φαραντούρης στην ομιλία του στη συνεδρίαση είπε ότι «η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη έχει να ακολουθήσει μόνο έναν δρόμο. Μπροστά» και ζήτησε «πανστρατιά των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων».

Επίσης, άσκησε κριτική στη φοβική και ηττοπαθή λογική της δαιμονοποίησης του προγραμματικού διαλόγου με τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει «στην περιφερειακή συγκρότηση και ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του σε μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη απ’ την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Μια πατριωτική Αριστερά με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια, πρωτοβουλίες, διεθνές κύρος και ευρωπαϊκή παρουσία στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Που θα εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους και ενθουσιασμό στους πολίτες. Και έτσι να ηγηθούμε μιας νικηφόρου εκλογικής πορείας των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων».

Περιέγραψε επίσης το πολιτικό του σχέδιο, το οποίο όπως είπε βασίζεται σε 10 άξονες μίας Νέας Προοδευτικής – Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διακυβέρνησης: «Κοινωνική και εισοδηματική δικαιοσύνη με δίκαιο φορολογικό σύστημα, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων. Ανθρωποκεντρισμός και κοινωνία. Ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον και διαφύλαξη των αναγκών των μελλοντικών γενεών. Η ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό. Ενεργειακή δημοκρατία με ενεργειακές κοινότητες και χαμηλό και βιώσιμο ενεργειακό κόστος. Δημοκρατικοί θεσμοί, κράτος δικαίου, εκδημοκρατισμός της διοίκησης της δικαιοσύνης, αποκέντρωση».

Επίσημα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταθέσει εκτός από τον Νικόλα Φαραντούρη ο Στέφανος Κασσελάκης (μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος 87 υπογραφές και το «πόθεν έσχες» του πρώην προέδρου του κόμματος), ο Απόστολος Γκλέτσος (32 υπογραφές, ενώ θα καταθέσει το «πόθεν έσχες» τις επόμενες ημέρες, καθώς είπε είναι έτοιμο και το καταθέτει τακτικά ως εκλεγμένος στην ΤΑ), ο Παύλος Πολάκης (31 υπογραφές και «πόθεν έσχες). Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και εκείνος τις υπογραφές (χρειάζονται τουλάχιστον 30) και τη δήλωση «πόθεν έσχες).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT