Κύκλοι Στέφανου Κασσελακη: Καμία μεθόδευση δεν θα εμποδίσει την υποψηφιότητά του

Κύκλοι Στέφανου Κασσελακη: Καμία μεθόδευση δεν θα εμποδίσει την υποψηφιότητά του

Πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασαν όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου. 

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασαν όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο,τι και να σκαρφιστούν, ό,τι και να μεθοδεύσουν οι υποστηρικτές του χθες, κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, επειδή τα μέλη του κόμματος και η κοινωνία διψούν για αλλαγή και ανανέωση. Οσα προσκόμματα και να βάλουν, η επιθυμία για έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δυνατή».

Το αίτημα διαγραφής Κασσελάκη και η πρόταση Θεοχαρόπουλου, Ζαχαριάδη, Μπουλέκου

Μετά την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τους Στέφανο Κασσελάκη, Νικόλα Φαραντούρη και Απόστολο Γκλέτσο, το μέλος της Κ.Ε. Θέμης Μουμουλίδης ζήτησε την παραπομπή του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, κατηγορώντας τον για «αντικαταστατική, αντικομματική αντισυντροφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Δεκτή με ευρεία πλειοψηφία έγινε η πρόταση Θεοχαρόπουλου, Ζαχαριάδη και Μπουλεκου σύμφωνα όπου διατυπώνονταν σαφείς αιχμές κατά «προσβλητικών αναφορών σε βάρος στελεχών»: «Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου συνεδριου όσο και της Κ.Ε. του κόμματος μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος».

Πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο και οι εκλογές

Μετά την εισήγηση για αναβολή του συνεδρίου κατά μια εβδομάδα, εξαιτίας, όπως ειπώθηκε, της αδυναμίας των αρμόδιων κομματικών παραγόντων να βρουν χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει τους συνέδρους, ο νέος οδικός χάρτης προβλέπει κατάθεση υποψηφιοτήτων έως τις 24 Οκτωβρίου, εγγραφή μελών έως τις 25 Οκτωβρίου, διεξαγωγή του συνεδρίου στις 8-11 Νοεμβρίου, εκλογή συνέδρων 2-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT