Ν. Ανδρουλάκης: Είμαι θετικός σε ντιμπέιτ – Να γίνουμε κυβέρνηση

Ν. Ανδρουλάκης: Είμαι θετικός σε ντιμπέιτ – Να γίνουμε κυβέρνηση

«Φαίνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι μου πιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος. Τι είπε για τον Χάρη Δούκα και τους συνυποψήφιούς του στον πρώτο γύρο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως διάκειται θετικά απέναντι στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με τον συνυποψήφιό του στον δεύτερο γύρο, Χάρη Δούκα.

«Εγινε το πρώτο βήμα, είμαστε ικανοποιημένοι όλοι οι υποψήφιοι, διότι υπήρξε ένα εξαιρετικό κλίμα, η εκστρατεία διεξήχθη με πολιτικό πολιτισμό, σοβαρότητα και ήθος. Νομίζω πως ειδικά κερδισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης και ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους.

«Φαίνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι μου πιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Οτι δεν είμαστε πια ένα κόμμα που κάποιοι αντιμετωπίζουν ως συμπλήρωμα, αλλά ένα κόμμα που έχει πια μεγάλες φιλοδοξίες. Αν με τιμήσουν και την επόμενη Κυριακή, θα κάνω όλες τις απαραίτητες αλλαγές, όλες τις απαραίτητες διορθώσεις για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στις νέες προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από αυτό», πρόσθεσε.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Είμαι θετικός και νομίζω ότι ήδη η αρμόδια επιτροπή θα καλέσει τους εκπροσώπους (σ.σ. του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Δούκα) για να συζητήσουμε το φορμάτ, για να γίνει το ντιμπέιτ με πολιτικό πολιτισμό».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Χάρη Δούκα, ο οποίος ανέφερε ότι το 70% των πολιτών που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Επειδή είμαστε μηχανικοί και οι δύο, εγώ και ο κ. Δούκας, οι μηχανικοί πρέπει να ξέρουνε καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή, νομίζω, ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να του πει ότι για το 80% κακώς “κατέβηκε” ο ίδιος. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι πολίτες ήρθαν σε μια διαδικασία, μας τίμησαν, επέλεξαν, θα επιλέξουν και στον δεύτερο γύρο. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος».

«Να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία»

Ερωτηθείς εάν, σε περίπτωση που επικρατήσει στον δεύτερο γύρο, τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την αξιοποίηση συνυποψηφίων του, μεταξύ άλλων του Παύλου Γερουλάνου και της Αννας Διαμαντοπούλου, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «είναι θέμα ανάγκης, όλοι οι άνθρωποι που αποδεικνύουν με την καθημερινή τους στάση ότι μπορούν να προσφέρουν, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν».

«Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα χρήσιμο κόμμα που να παράγει έργο και νομίζω ότι η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Χάρης Δούκας, μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε με ενότητα και με σοβαρότητα. Να κάνουμε σωστή δουλειά και οι πολίτες να μας εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο και να γίνουμε η επόμενη κυβέρνηση», είπε.

«Ολα αυτά γίνονται για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να την αντικαταστήσουμε και να γίνει μια κυβέρνηση που θα προσφέρει σημαντικές αλλαγές», τόνισε καταληκτικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT