Θεωρείο: Το like του «Nikos Androulakis»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή της Εύας Καϊλή να πάει την Κυριακή να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε μια μίνι αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς υπήρξε προβληματισμός για το πώς ένα στέλεχος που έχει διαγραφεί, πλήρωσε τρία ευρώ και συμμετείχε στη διαδικασία. Προφανώς και η συμμετοχή της Καϊλή ήταν νομότυπη, αφού δεν υπήρχε διαδικασία που θα την απέκλειε. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια στα social media κατά της συμμετοχής της, σε ένα από τα οποία υπήρχε ένα like με το όνομα Nikos Androulakis, που έδειχνε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνάει την πρώην συνάδελφό του.

Υπόγειες βολές

Η συνολική εικόνα, ωστόσο, του ΠΑΣΟΚ –σε σύγκριση δε με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ– βγάζει συνολικά κερδισμένο το κόμμα, που έχει βάλει για τα καλά πλώρη για αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτά όμως δημοσίως, γιατί υπογείως υπάρχουν πολλά πυρά και μαχαιρώματα. Για παράδειγμα, η τρίτη θέση του Χάρη Δούκα στην Αν. Αττική έδωσε ευκαιρία σε πολλούς να πυροβολήσουν τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή της περιοχής, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν ταχθεί υπέρ του δημάρχου Αθηναίων. Πολλές ειρωνείες συγκέντρωσε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που πήρε λίγο πάνω από 2%. Αντιθέτως, ο Μιχάλης Κατρίνης πέρασε το 6%, βγαίνοντας μάλιστα πρώτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που τον καθιστά «τοπικό πόλο».

Για τα Γιάννενα

Από την άλλη, ο Xάρης Δούκας, παρά το «Βατερλώ» στην Αττική και δη στην Α΄ Αθηνών, όπου βγήκε τέταρτος, πρώτευσε στην Ηπειρο. Γι’ αυτή την πρωτιά υπάρχει εξήγηση, μια και τον στήριζε ανοικτά ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων με πολλά ερείσματα στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, δηλαδή τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι άλλωστε ένα πλεονέκτημα του δημάρχου της Αθήνας, η δυνατότητα να συνομιλεί με συναδέλφους του ανά την Ελλάδα, απλώνοντας δίχτυα στις τοπικές κοινωνίες. Πόσο θα παίξει ρόλο αυτό στον δεύτερο γύρο θα φανεί.

Σε συνεννόηση

Η απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη την Παρασκευή από τη γιορτή της Ν.Δ., ήταν, όπως έμαθα, απολύτως δικαιολογημένη. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και ευρωβουλευτής του κόμματος είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς βρισκόταν στο Λουξεμβούργο σε εκδήλωση του Λαϊκού Κόμματος. Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί μία εβδομάδα πριν, κάτι που δείχνει ότι οι δίαυλοι είναι ανοιχτοί και οι σχέσεις τους παραμένουν καλές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT