ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή Κασσελάκη ξανά στο τραπέζι – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή Κασσελάκη ξανά στο τραπέζι – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις

Πλέον αποτελεί ερώτημα εάν το κόμμα θα καταφέρει να φθάσει στο συνέδριο ή στις εσωκομματικές εκλογές ενωμένο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου προκαλούν ερωτήματα ακόμη και για το εάν το κόμμα θα καταφέρει να φθάσει μέχρι το συνέδριο ή τις εκλογές ενωμένο. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως οι κάλπες «είναι στον αέρα», καθώς η «πολεμική» ανάμεσα στους «κασσελίστας» και τους «87» εντείνεται μέρα με τη μέρα.

Η Κεντρική Επιτροπή ήταν ακόμη ένα επεισόδιο στα πολλά που πραγματοποιούνται καθημερινά, με τα δύο «στρατόπεδα» να ανταλλάσσουν πυρά μέσω συνεντεύξεων, δηλώσεων και αναρτήσεων στα social media.

Η νέα πλειοψηφία περιμένει τον τέως πρόεδρο στη γωνία. Η τροπολογία των Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Μπουλέκου, που χτύπησε καμπανάκι για προσβλητικές και αντικαταστατικές συμπεριφορές, αλλά και η πρωτοβουλία του Θέμη Μουμουλίδη να παραπέμψει τον Στέφανο Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής αποτελούν σαφή σημάδια πως είναι έτοιμοι για όλα. Η κίνηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προϊόν κάποιου συντονισμού και φαίνεται πως μέσα στους «87» υπήρξαν πολλές δεύτερες σκέψεις. Αποτυπώνει, ωστόσο, το χάσμα και την πόλωση που επικρατεί, οξύνοντας περαιτέρω τα πνεύματα. Η σκληρή στάση που κρατούν είναι ένα δείγμα πως δεν αποκλείουν να φθάσουν στα άκρα τη σύγκρουση εάν ο κ. Κασσελάκης συνεχίσει την ίδια τακτική μιλώντας για «συνιστώσα διαπλοκής».

Τα στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη ακολουθούν άλλη τακτική εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα αποχωρώντας από τις συνεδριάσεις των οργάνων. Αυτό έγινε και το Σάββατο που πέρασε, δείχνοντας πως δεν επιθυμούν να νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες αλλά και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Ο τέως πρόεδρος, μετά και την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, πραγματοποιεί συνεχώς συναντήσεις με στελέχη, ενώ θα επικεντρώσει την προσπάθειά του σε επισκέψεις σε γειτονιές, με επόμενο σταθμό, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Νέα Σμύρνη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δήλωσε στο Action 24 πως «έχουμε μια πρώην ηγεσία, η οποία κάνει σοβαρά λάθη που θίγουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τα αναιρεί στη συνέχεια επιβεβαιώνοντας τη μη επάρκεια για τον ρόλο του προέδρου».

Ο στόχος του πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι μέσα στην εβδομάδα να καταθέσει μεγάλο αριθμό υπογραφών για την υποψηφιότητά του (άνω των 100) προκειμένου να δώσει έναν ενωτικό τόνο. O Νικόλας Φαραντούρης ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως «η φθορά αντανακλάται στις δημοσκοπικές μετρήσεις. Υπάρχει και ένα κλίμα που πολλές φορές αγγίζει τα όρια του διχασμού». Η στάση του Στέφανου Κασσελάκη έχει ενοχλήσει και τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, όμως, δεν θέλει να ακούει για τα περί διαγραφής του. Αυτό το γεγονός δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ τη ζωή των «87» που θέλουν συμμάχους εάν από τη ρητορική του τέως προέδρου ανακύψει ένα τέτοιο θέμα.

Για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιωμένοι για την αποχώρησή τους από το κόμμα νιώθουν στη Νέα Αριστερά. Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ανέφερε: «Στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε μια εκφυλιστική εικόνα. Δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο αρχών ή διαλόγου. Η κάθε πλευρά εξαπολύει κατηγορίες εναντίον της άλλης και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει καμία μελλοντική δυνατότητα συνύπαρξης μεταξύ όσων έχουν απομείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον κύκλο του και βαδίζει σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT