ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο Κασσελάκη σε Κ.Ε. και Π.Γ. για το «πόθεν έσχες»

ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο Κασσελάκη σε Κ.Ε. και Π.Γ. για το «πόθεν έσχες»

Υπογράφει το εξώδικο ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» - «Δεν υπάρχει κανένα ίχνος περί διαρροής», απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου – Παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου ζήτησε η πλευρά Κασσελάκη μέσω του Μανώλη Καπνισάκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι έπειτα από δημοσίευμα αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του.

«Θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητά μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Ο ίδιος καλεί τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την «πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα». Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης θα υποχρεωθεί, όπως λέει, να αιτηθεί «όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές». Σημειώνεται ότι στο εξώδικο που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». 

Παραίτηση Σβίγκου ζητά η πλευρά Κασσελάκη – «Καμία διαρροή» απαντά η Κουμουνδούρου

Νωρίτερα, ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης, σε δήλωσή του είχε τονίσει πως «είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το “πόθεν έσχες” του». 

«Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου», σημείωνε επίσης ο κ. Καπνισάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. 

Πηγές της Κουμουνδούρου, πάντως, απαντούσαν νωρίτερα πως οι φάκελοι των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων δεν έχουν ανοιχτεί και ότι δεν έχει γίνει καμία διαρροή.

Πολιτική Γραμματεία στη σκιά του «πόθεν έσχες»

Ολα ξεκίνησαν από σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ με τίτλο «Οι Γκρίζες Ζώνες του Πόθεν Εσχες Κασσελάκη». Στο ρεπορτάζ καταγράφονται ομοιότητες και διαφορές με την περιουσιακή κατάσταση που είχε παρουσιάσει ο κ. Κασσελάκης πριν από τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη, ενώ τίθεται και το ερώτημα αν «οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου είναι το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης στη Βουλή».

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής που άλλαξε τις ημερομηνίες για την εκλογή των συνέδρων και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, καθώς και διαδικαστικά ζητήματα στον δρόμο προς την εκλογή αρχηγού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT