Πολάκης: Δεν νοείται διαγραφή υποψήφιου προέδρου – Να αποσύρει το εξώδικο ο Κασσελάκης

Πολάκης: Δεν νοείται διαγραφή υποψήφιου προέδρου – Να αποσύρει το εξώδικο ο Κασσελάκης

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, ζητά να αναρτηθεί το δικό του και καλεί τους ανθυποψηφίους του σε ντιμπέιτ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στην κλιμακούμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, που εντάθηκε μετά και τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, έκανε ο Παύλος Πολάκης, καλώντας τον τέως πρόεδρο του κόμματος να αποσύρει το εξώδικο προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. 

Ο βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά επίσης και στους «100» που ζητούν τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν νοείται διαγραφή υποψηφίου προέδρου.

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει απαράδεκτο γεγονός τη διαρροή του εγγράφου με τον «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο επισημαίνει ότι είναι επίσης απαράδεκτο μέλος του κόμματος να κινείται νομικά εναντίον του. Και ζητά να αναρτηθεί και το δικό του «πόθεν έσχες» αλλά και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι για να συμφωνήσουν σε όρους διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ μεταξύ τους.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης είπε τα εξής:

«Λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων τοποθετήθηκα μόλις και πρέπει να φύγω. Να κάνω ξεκάθαρη τη θέση μου. Οσο απαράδεκτη είναι η διαρροή ενός μόνο “πόθεν έσχες”, 100 φορές πιο απαράδεκτο είναι να στέλνει υποψήφιος εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ηγηθεί». 

«Απαιτώ το δικό μου “πόθεν έσχες” να αναρτηθεί σήμερα. Είναι δημόσια έγγραφα. Ξέραμε ότι χρειάζονταν 30 υπογραφές και το “πόθεν έσχες”. Εγώ ζήτω να αναρτηθεί σήμερα», πρόσθεσε. 

Και κατέληξε:

«Καλώ τον Κασσελάκη σήμερα, μέσα σε 1-2 ώρες, να πάρει πίσω το εξώδικο. Και, τρίτον, καλώ όλους τους υποψήφιους να ορίσουμε άμεσα συνάντηση, είτε οι πέντε μας, που αυτό προτιμώ, είτε με εκπροσώπους, για να ορίσουμε ημερομηνίες ντιμπέιτ, και μάλλον ένα πρέπει να γίνει πριν από το συνέδριο, όπου μάλλον βρίσκεται και χώρος».

Επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Παύλος Πολάκης είπε επίσης ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις σε διαγραφή υποψήφιου προέδρου», σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει «αδυναμία».

Ειδικά για το ντιμπέιτ είπε ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει υπό την ευθύνη της Ράνιας Σβίγκου, προκειμένου να ορίσουν τις ημερομηνίες της τηλεμαχίας και να μπουν «σε μια διαδικασία προεκλογική με ομόνοια και με προγραμματική αντιπαράθεση όχι με αυτήν την παραπολιτική», η οποία «βγάζει πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, η Πολιτική Γραμματεία θα απαντήσει στο εξώδικο, σημειώνοντας ότι πρέπει «να προχωρήσουμε με όρους πολιτικής και όχι παραπολιτικής και κακομοιριάς. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και να ρίξει αύριο μεθαύριο τον Μητσοτάκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT