Ν. Ανδρουλάκης: Μιλώ για 100% ενότητα την επόμενη μέρα – Oλοι μαζί θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό

Ν. Ανδρουλάκης: Μιλώ για 100% ενότητα την επόμενη μέρα – Oλοι μαζί θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης εν όψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Κάνοντας άνοιγμα προς τους συνυποψηφίους του, είπε ότι «θα είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεγάλη συμμετοχή της πρώτης Κυριακής «έδωσε δύναμη σε όλους τους υποψήφιους».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώτος στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του κόμματος (στον β’ γύρο θα αντιπαρατεθεί με τον Χάρη Δούκα), έστειλε μήνυμα ενότητας και πρόσθεσε:

«Θέλουμε μια εκ νέου μεγάλη συμμετοχή. Αξίζει να συμμετέχετε, αξίζει να πάρετε την τύχη της παράταξης στα χέρια σας. Οπως κάνατε και την πρώτη Κυριακή», γιατί, όπως είπε «όλος αυτός ο αγώνας δεν πήγε τσάμπα. Και ο λόγος και η παρουσία όλων έδειξε ότι συγκίνησε ανθρώπους, πάνω από 300.000, και μας τίμησαν όλους μαζί».

Και εμμέσως απαντώντας στον Χάρη Δούκα, που είπε ότι το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι «δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ούτε σε 70-30, ούτε σε 80-20. Μιλώ για 100% ενότητα από την επόμενη μέρα. Να έρθουν ξανά να ψηφίσουν. Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και όλοι μαζί θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό. Οχι απλά για έναν κομματικό πατριωτισμό που όλοι έχουμε μέσα μας». 

Και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή σελίδας. Αν δεν τα καταφέρουμε εμείς, δεν μπορεί να τα καταφέρει άλλος».

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «έχουμε κοινές αγωνίες» και έκανε ένα άνοιγμα συνεργασίας, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε κοινό βηματισμό, θα είμαστε όλοι μαζί. Και προφανέστατα ο καθένας σε ένα πεδίο στο οποίο θα μπορεί να προσφέρει στην παράταξη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». 

Υποστήριξε ότι με τον Παύλο Γερουλάνο, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί, έχουν «κοινή γλώσσα συνεννόησης», εξηγώντας ότι «ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σε έναν σημαντικό τομέα στη Βουλή, τον Τομέα Οικονομίας, υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο όπου η Νέα Δημοκρατία τα έχει κάνει μπάχαλο. Εγινε δουλειά και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε ακόμη πιο δυνατά».

Υποσχέθηκε επίσης πως, αν επανεκλεγεί, από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο για την Αυτοδιοίκηση.

«Πρέπει να πάμε σε μία ευρωπαϊκή κανονικότητα ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, με μεγάλες αλλαγές. Αν δείτε τι έκανε η Πορτογαλία, δείχνει ότι κάποια κράτη βλέπουν τα ελλείμματα και τρέχουν γρήγορα. Εμείς πετάξαμε ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους. Οι πολίτες θέλουν καλύτερες υπηρεσίες, γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι συνεχώς δίπλα τους, αλλά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες. Προσωπικά, κατέθεσα σχετικές προτάσεις στη ΔΕΘ. Πρέπει να βρούμε λύσεις», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT