ΠΑΣΟΚ: «Ναυαγεί» το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη-Δούκα

ΠΑΣΟΚ: «Ναυαγεί» το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη-Δούκα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μολονότι κυκλοφορούσαν πληροφορίες που το τοποθετούσαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Πληροφορίες από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρουν ότι δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση του κ. Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, που το επιτελείο του έχει επιλέξει ως αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες του επιτελείου Ανδρουλάκη αναφέρουν ότι «το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψήφιων προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη, είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας».

Και χαρακτηρίζουν «εντελώς προσχηματική» που «δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας» την πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του»

Η αντίδραση της πλευράς Δούκα ήταν άμεση και αιχμηρή προς τον συνυποψήφιό του.

«Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το ντιμπέιτ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Η πρόταση μας ήταν σαφής: Ντιμπέιτ οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Οσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα, υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μία φορά, ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά του Χάρη Δούκα είχε ζητήσει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Μετά τη σημερινή συνάντηση του υποψηφίου με την Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω βάλει καμία εκδήλωση στο πρόγραμμά μου τις επόμενες μέρες, για να υπάρχει ευελιξία και να οριστεί ημερομηνία».

Την περασμένη Δευτέρα, απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει: «Είμαι θετικός και νομίζω ότι ήδη η αρμόδια επιτροπή θα καλέσει τους εκπροσώπους (σ.σ. του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Δούκα) για να συζητήσουμε το φορμάτ, για να γίνει το ντιμπέιτ με πολιτικό πολιτισμό».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT