Καβγάς για τη συνάντηση των υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ

Καβγάς για τη συνάντηση των υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και για τη συνάντηση που ζήτησε να γίνει σήμερα ο Παύλος Πολάκης μεταξύ των πέντε υποψηφίων προέδρων δεν τα βρήκαν στην Κουμουνδούρου

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγχυση, «μπέρδεμα γραμμών» και απόλυτη ασυνεννοησία επικράτησε στην Κουμουνδούρου με αφορμή την πρόσκληση του Παύλου Πολάκη να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υποψηφίων για την προεδρία. Ο πρώην υπουργός από το περιστύλιο της Βουλής κάλεσε τους τέσσερις που θα αναμετρηθούν μαζί του σε μια συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, παρουσία μάλιστα του Νίκου Παππά και της Ράνιας Σβίγκου. Οι «γραμμές» μπερδεύτηκαν για ακόμα μια φορά, καθώς δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο πως με την Κεντρική Επιτροπή να εκκρεμεί θα μπορούσε να κλειστεί ένα τέτοιο ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική μια σύσκεψη προεκλογικού χαρακτήρα που συγκαλεί επίσημα το κόμμα και άλλο πράγμα η θεμιτή πρωτοβουλία ενός υποψηφίου. Αυτό διευκρίνιζαν κομματικές πηγές, ενώ ο Νίκος Παππάς υπενθυμίζεται πως έχει καταδικάσει το εξώδικο και δύσκολα θα έδινε το «παρών» σε μια συνάντηση προτού συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως «προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις», κάνοντας σαφές πως ένα τέτοιο ραντεβού θα πρέπει να γίνει υπό την «ομπρέλα» της Πολιτικής Γραμματείας. «Ναι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και με ανάρτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για Κ.Ε. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στη συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια». Ο Νικόλας Φαραντούρης από το Στρασβούργο δεν εμφανίστηκε θετικός σε μια πρωτοβουλία που γίνεται υπό το βάρος εξωδίκων. Ο Απόστολος Γκλέτσος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως «για την αυριανή συνάντηση της πρωτοβουλίας του συντρόφου Πολάκη είναι σαφές ότι αν ο κ. Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του».

Παρά τα αρνητικά μηνύματα ο Χανιώτης βουλευτής επέμεινε και το βράδυ με νέα του ανάρτηση ανέφερε πως «στη συνάντηση με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει θα είναι παρόντες η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του κόμματος, ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της Κ.Ο…». Μάλιστα επισήμανε πως μέσω Ζoom θα συνδεθούν ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος, συμπληρώνοντας πως «παρά τη συμφωνία που έγινε, συνεχίζουν ύπουλα κάποιοι να προσπαθούν να ακυρώσουν τη συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια! Αύριο μετριούμαστε όλοι!».

«Τήρησα την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε ο Κασσελάκης – «Αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος», σημείωσε ο Φάμελλος.

Ο «εξοστρακισμός» του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία και για κάποιους ενδεχομένως από το κόμμα παραμένει στο τραπέζι και το βλέμμα όλων των βουλευτών – στελεχών της Κουμουνδούρου είναι στραμμένο στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Στελέχη των «87» δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το πώς ακριβώς σκοπεύουν να κινηθούν το Σάββατο. Μιλούν μόνο για μια «σκληρή απόφαση» που θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή για τον τέως πρόεδρο αν δεν κάνει κάποια κίνηση καλής θέλησης να πάρει πίσω το εξώδικο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 117 υπογραφές. Δήλωσε πως «είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία». Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε χθες καφέ στη Νέα Σμύρνη και συνομίλησε με κόσμο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει λίγο να κατευνάσουμε τους τόνους. Θα πάμε στην κάλπη βρέξει χιονίσει. Και μετά το κόμμα θα είναι της βάσης. Θα ψηφίσετε για τα πάντα».

Ο Παύλος Πολάκης, συνεχίζοντας τους ήρεμους τόνους και επιχειρώντας να εξισορροπήσει την κατάσταση, καταδίκασε για άλλη μια φορά την αποστολή εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη συμπληρώνοντας πως «εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να πάμε να μετρηθούμε στα ίσα. Τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω».

Με πλειοψηφία 8 έναντι 6 η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να μη συζητηθεί το αίτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη που είχε καταθέσει ο Θέμης Μουμουλίδης. Επίσης, κατέληξαν να ζητηθεί από τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω το εξώδικο προς το κόμμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT