Πυκνώνουν οι συναντήσεις με τους βουλευτές

Πυκνώνουν οι συναντήσεις με τους βουλευτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ προγραμματίζονται ενημερώσεις από τους υπουργούς

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή να δεσπόζουν στο πολιτικό σκηνικό, το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει αυτή την περίοδο κυρίως στο εσωκομματικό πεδίο, προετοιμαζόμενο για τη σύγκρουση του χειμώνα με αντίπαλο είτε τον Νίκο Ανδρουλάκη είτε τον Χάρη Δούκα. Ο λόγος είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κλείσουν όλες οι εσωτερικές πληγές και η Ν.Δ. να δώσει συντεταγμένα τη μάχη κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εικάζεται πως το επόμενο διάστημα μπορεί να έχει εσωκομματικής φύσης προβλήματα μετά τις εκλογές, καθώς ειδικά Ανδρουλάκης και Δούκας έχουν πολύ μεγάλες προσωπικές και πολιτικές διαφορές.

Η πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο είναι ενδεικτική του πώς θα κινηθεί ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα. Ο βουλευτής Λαρίσης ήταν ανάμεσα στους 11 που έκαναν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια στον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ δεν είχε ψηφίσει και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο κ. Χαρακόπουλος ανήκει στην πτέρυγα της λαϊκής Δεξιάς, με –πολύ– έντονους δεσμούς με την Ορθοδοξία, έχοντας και τη θέση του γενικού γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Ο βουλευτής ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα θέματα αυτά, ενώ του έδωσε και αναλυτική πρόταση για τους ομογενείς της Ιμβρου. «Τέτοιου είδους συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές θα συνεχιστούν», αναφέρει στην «Κ» αρμόδια πηγή, δείχνοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού να συνεργαστεί με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί και ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης βρίσκονται σε διαρκή ζύμωση με τους βουλευτές. Οι ενημερώσεις των υπουργών προς τους βουλευτές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Ηδη έχουν γίνει από τον Αδωνι Γεωργιάδη, τη Νίκη Κεραμέως, τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γιώργο Φλωρίδη, ενώ την ερχόμενη Τρίτη έρχεται η σειρά του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Παράλληλα, ο κ. Καλαφάτης συναντάει βουλευτές σε μικρές ομάδες των 4-5 και συνομιλούν. Πρόκειται για 115 βουλευτές, καθώς οι 41 είναι μέλη της κυβέρνησης. Ο κ. Καλαφάτης χωρίζει τους βουλευτές σε διάφορα γκρουπ, όπως έκανε πρόσφατα με τους νεοεκλεγέντες, που είναι 35. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα έχουν μπει και διαδικτυακές συναντήσεις με βουλευτές πριν από σημαντικά νομοσχέδια, ώστε να υπάρχει όχι μόνο πλήρης ενημέρωσή τους, αλλά και συμμετοχή τους, κάτι που είναι σημαντικό ώστε να έχουν επιχειρήματα στην εκλογική τους περιφέρεια. Αυτή την τακτική άλλωστε ακολούθησε πρόσφατα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο, παίρνοντας τα εύσημα από μεγάλη μερίδα βουλευτών από το βήμα της Βουλής, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Μαξίμου. Για το Μέγαρο Μαξίμου στην παρούσα φάση είναι κομβικό να πέσουν οι τόνοι που ανέβηκαν από τις ερωτήσεις των 11 συν 8 βουλευτών και κυρίως να μην υπάρξουν απώλειες ενόψει του προϋπολογισμού, που έχει πάντα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Η Ν.Δ. θα είναι απόλυτα συντεταγμένη», προβλέπει κυβερνητική πηγή, δηλώνοντας έτοιμη για αναβίωση της παλιάς μάχης με το ΠΑΣΟΚ το οποίο φαίνεται να έχει εγκατασταθεί στη δεύτερη θέση. Τέλος, χθες ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις επισκέψεις με επίκεντρο την καθημερινότητα, βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Οπως τόνισε, «το ΕΣΥ αλλάζει, χωρίς να κρύβουμε τα προβλήματα», εστιάζοντας πέρα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην ανάγκη να αξιοποιηθούν στο μέ-γιστο οι ιδιωτικές χορηγίες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT