ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τεμπονέρα για αναβολή των εκλογών προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τεμπονέρα για αναβολή των εκλογών προέδρου

«Θεωρώ ότι η πρόταση αναβολής των εκλογών είναι η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο, διαφορετικά η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαλυτική», εκτίμησε

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε ο Διονύσης Τεμπονέρας την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε, μιλώντας στο OPEN σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, πρόταση για αναβολή των εκλογών ανάδειξης προέδρου.

Ο ίδιος παρουσίασε τέσσερα σημεία: πρώτον την αναβολή κάθε διαδικασίας εκλογής προέδρου, δεύτερον τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου στις αρχές του 2025, τρίτον ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει μπροστάρης ενός ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, τέταρτον, στο μεσοδιάστημα, η Π.Γ. και η Κ.Ε. να εκτελούν χρέη προέδρου στο κόμμα.

Επικαλέστηκε δήλωση του Στ. Κασσελάκη ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα σοβαρό κόμμα, δεν θα είχε εκλεγεί πρόεδρος», στάθηκε στην ανάγκη αυτοκριτικής και εξέφρασε την άποψη ότι «όλα είναι στο τραπέζι», ακόμη και η αλλαγή του τρόπου εκλογής ηγεσίας.

«Θεωρώ ότι η πρόταση αναβολής των εκλογών είναι η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο, διαφορετικά η κρίση είναι διαλυτική. Το να γίνουν εκλογές στο πολιτικό κενό οδηγεί στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε, ενώ διερωτήθηκε «εάν με αυτό το κλίμα μπορεί να γίνει προσυνεδριακός διάλογος».

Απέδωσε στον Στ. Κασσελάκη ευθύνες για την απαξίωση των οργάνων και επισήμανε πως οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι Survivor», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του σε λογικές αποκλεισμού ή διαγραφών. 

Υπενθυμίζεται πως ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει παραιτηθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας μέλος του κόμματος. 

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT