Θεωρείο: Συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις

Θεωρείο: Συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο συχνά θα εμφανίζεται το επόμενο διάστημα στους τηλεοπτικούς δέκτες ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης του Μεγάρου Μαξίμου Πάνος Αμυράς, που χθες μίλησε στον ΣΚΑΪ. Πρόκειται για κάτι που το θέλει ο πρωθυπουργός, καθώς ο έμπειρος δημοσιογράφος, εκτός του ότι γνωρίζει τα θέματα, έχει ένα στοιχείο που το Μαξίμου το θεωρεί κρίσιμο ειδικά αυτή την περίοδο: Είναι χαμηλών τόνων και «γήινος», όπως χαρακτηριστικά έλεγε κυβερνητική πηγή, δηλαδή δεν έχει την οίηση που αποτελεί μειονέκτημα αρκετών κυβερνητικών στελεχών.

Ο υπερκομματικός κομματικός

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η συζήτηση για τον/την επόμενο/η Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ανοιχτή στο παρασκήνιο. Ειδικά την εβδομάδα που μας πέρασε, οι συζητήσεις φούντωσαν λόγω της σχετικής αποστροφής του πρωθυπουργού προ δεκαπενθημέρου. Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως είναι σημαντικό ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά», ανοίγοντας τη συζήτηση περαιτέρω. Βέβαια, ένα στέλεχος που προέρχεται από ένα κόμμα δεν σημαίνει πως δεν έχει ταυτόχρονα και υπερκομματικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Τασούλας, που είναι ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 283 και 270 ψήφους, αντιστοίχως, στις δύο θητείες. Αρα, εκτός από κομματικός είναι και υπερκομματικός.

Πρόσκληση στο «μπλε»

Τη γέφυρα που φέρει το όνομα του Ουίνστον Τσώρτσιλ πάνω από το ποτάμι του Στρασβούργου πέρασαν την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Εφευγαν από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου για να επισκεφθούν αυτό του Συμβουλίου της Ευρώπης – η γέφυρα ενώνει τα δύο κτίρια για να αναδείξει τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο οργανισμών. Η πρόσκληση στους ευρωβουλευτές ήταν από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, τον πρώτο Ελληνα πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Περιλάμβανε καφέ στο γραφείο του, ξενάγηση στο εμβληματικό ημικύκλιο όπου συνεδριάζουν οι 612 βουλευτές, αλλά και γεύμα στο εστιατόριο που ονομάζεται «Μπλε». Τώρα αν αυτό ήταν τυχαίο ή όχι, δεν το ξέρω.

Θέλει κλειστό μαγαζί

Υπουργός της κυβέρνησης θέλει πάντα το μεγάλο πολυκατάστημα από το οποίο ψωνίζει να είναι κλειστό όταν δοκιμάζει ρούχα και κυρίως κοστούμια. Και για να μην έχετε απορία, το χατίρι τού το κάνουν, καθώς είναι καλός πελάτης και αφήνει μεγάλα ποσά στο κατάστημα.

Εμμέσως αλλά σαφώς

Συνήθως στις εσωκομματικές εκλογές τα πολιτικά στελέχη δημοσιοποιούν τη στήριξή τους με ευθύ τρόπο, ανακοινώνοντας το όνομα του υποψηφίου που επιλέγουν. Ο Παύλος Χρηστίδης επέλεξε έναν πιο έμμεσο αλλά αρκετά πολιτικό τρόπο για να εκδηλώσει τη στήριξή του στο νυν πρόεδρο. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναφερθεί σε μια σειρά αλλαγών ως απαραίτητων τόσο οργανωτικά, όσο και επικοινωνιακά και πολιτικά», είπε, προσθέτοντας πως «είναι λάθος να μηδενίζουμε». Με απλά λόγια ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα είπε «στηρίζω Ανδρουλάκη» χωρίς να χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση. Οταν ερωτήθηκε στη Βουλή από συνάδελφό του γιατί το έκανε διαφορετικά, εξήγησε πως ο παραδοσιακός τρόπος δημιουργεί εσωστρέφεια, την οποία αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφύγουν άπαντες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT