Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 160.649 ψήφοι έως τις 16:00 – Στο 24,3% η μείωση της συμμετοχής

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 160.649 ψήφοι έως τις 16:00 – Στο 24,3% η μείωση της συμμετοχής

Συνολικά 160.649 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει στον σημερινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έως τις 16:00. Η μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τον πρώτο γύρο κυμαίνεται στο 24,3%

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 160.649 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει στον σημερινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έως τις 16:00. Η μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τον πρώτο γύρο κυμαίνεται στο 24,3%.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι 

Στο Ιλιον και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων αντίστοιχα ψήφισαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, οι δύο «μονομάχοι» της σημερινή αναμέτρησης. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του ανέφερε:

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια. 

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας τόνισε: 

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!». 

«Αύριο, όποιος και να έχει κερδίσει, πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη Νέα Δημοκρατία και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε τις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. «Σήμερα ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά ομαλά και συντεταγμένα», υπογράμμισε. «Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να έρθουν να ψηφίσουν για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να έχουμε το αποτέλεσμα το βράδυ που θα είναι, όπως και της προηγούμενη ημέρας, απόλυτα σεβαστό».

«Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρο του. Την Δευτέρα ξεκινάει μία νέα μέρα», σημείωσε η Αννα Διαμαντοπούλου. «Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα ούτε απογοητεύσεις. Ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τα ρεύματα και τις απόψεις όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία μετά τις εκλογές. Θα πρέπει να τα συνθέσει για μια νέα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Για να οδηγηθούμε συντεταγμένα σε ένα συνέδριο και να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά θα είμαι εδώ και θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις», πρόσθεσε. 

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνος στόχος, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση και νέα πρόταση διακυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε: «Θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό όπως πραγματικά αξίζει. Και βεβαίως αυτό είναι για να δικαιώσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι και σήμερα θα δώσουν το παρών σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, να ανταποκριθούμε στις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και γιατί η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά και μια νέα πρόταση διακυβέρνησης».

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτή τη διαδικασία και δυναμωμένο και ενωμένο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας» δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η μοναδική εκ των υποψηφιών του πρώτου γύρου που έχει εκφράσει στήριξη ενόψει του δεύτερου, τασσόμενη στο πλευρό του Χάρη Δούκα.  Η ίδια απηύθυνε ακόμη κάλεσμα για μαζική προσέλευση: «Να προσέλθουν μαζικά οι ψηφοφόροι στην κάλπη και αυτής της Κυριακής, καθώς είναι πολύ σημαντικό το διακύβευμα αυτών των εκλογών», τόνισε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT