Μήνυμα ενότητας από τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες»

Μήνυμα ενότητας από τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες»

Με ποσοστό 59,9% ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του τόνισε πως «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που του εμπιστεύτηκαν ξανά την ηγεσία του κόμματος. Οι δηλώσεις των συνυποψηφίων του και η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό

6' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη Χαρ. Τρικούπη μετά τη μεγάλη νίκη του στον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών που του χάρισε την επανεκλογή του.

Συνεχάρη τους συνυποψηφίους του, καλώντας τους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Χαρακτήρισε μεγάλη ευθύνη το γεγονός πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον εμπιστεύτηκαν ξανά στην ηγεσία του κόμματος.

«Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι στη συντήρηση. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Η παράταξή μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Στις νεότερες γενιές. Τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχολίασε πως οι χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. «Από αύριο θα πάμε το κόμμα μας ακόμη ψηλότερα» είπε, ενώ τόνισε: «Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες».

Μήνυμα ενότητας από τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες»-1
ΙΝΤΙΜΕ

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας».

«Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, ενότητα, σοβαρότητα και προτάσεις. Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγαση», συμπλήρωσε, απευθύνοντας, όπως είπε, ένα «ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική».

«Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία, αγωνίζομαι για μία πιο δίκαιη κοινωνία. Εχουμε χρέος να νικήσουμε στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Εχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή».

Τα τελικά αποτελέσματα

Στον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με ποσοστό 59,9% ενώ ο Χάρης Δούκας έλαβε 40,1%. 1.397 άτομα ψήφισαν «λευκό».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία για συνάντηση.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείτο με προβάδισμα πέριξ των 20 μονάδων, το οποίο και διατήρησε μέχρι τη λήξη της καταμέτρησης των ψήφων. Ο Χάρης Δούκας λίγο πριν τις 21:00 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Μήνυμα ενότητας από τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες»-2
INTIME

Χάρης Δούκας: Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό ρεύμα

«Καταφέραμε μέσα σε 3,5 μήνες, να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις, και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα,», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων

«Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας για ένα μεγάλο, ανοιχτό ΠΑΣΟΚ. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.

Παύλος Γερουλάνος: Αύριο ξεκινάει ο αγώνας για τη νίκη στις εθνικές εκλογές

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως «ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του».

«Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «αύριο ξεκινάει ο αγώνας για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Aννα Διαμαντοπούλου: Μεγάλο μέρος της κοινωνίας θέλει το ΠΑΣΟΚ

Για ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης που νίκησε στις εσωκομματικές εκλογές, θα πρέπει να συνθέσει και να οργανώσει «αυτή τη νέα ανθρωπογεωγραφία που προέκυψε από τις εκλογές» με ορίζοντα ένα συνέδριο «στο οποίο θα εκφραστούν όλοι».

Στην πορεία για αυτό το συνέδριο, όπως πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει ήδη να κάνει τις πρώτες κινήσεις, «οι οποίες θα είναι ενδεικτικές και των προσώπων, των συμπεριφορών, των πολιτικών και των πραγμάτων».

Κατά την κ. Διαμαντοπούλου, «το ίδιο σημαντικός είναι και ο ρόλος του κ. Δούκα. Και στους δύο υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα, διαφορετικοί άνθρωποι».

«Το θέμα είναι το μέλλον και τι θα κάνουμε. Υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα, όταν κατέβηκα ήξερα πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες, χωρίς καμία κομματική δύναμη. Είχα μία πίστη ότι πρέπει να φέρουμε στο ΠΑΣΟΚ αυτό που υπάρχει στην κοινωνία και δεν μπορεί να αποτυπωθεί, δεν μπορεί να εκφραστεί. Και αυτό φάνηκε ότι είναι πολύ ισχυρό. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που θέλει το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε από το ΠΑΣΟΚ αυτό το νέο που απαιτεί ο 21ος αιώνας», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου. 

Οπως είπε, οι συζητήσεις που έκανε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα αφορούσαν το σχέδιο της «επόμενης ημέρας». «Εδώ είμαι και φαντάζομαι ότι όλους μας περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο Και 5% να έπαιρνα, εδώ θα ήμουν». 

Ερωτηθείσα για το αν θα κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές σχολίασε: «Ας φτάσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές και γιατί όχι. Θα το δούμε μέχρι τις επόμενες εκλογές». 

Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει έναν «στοιχειώδη χρόνο για να επικοινωνήσει μαζί μας, καταθέτοντας ένα σχέδιο». «Δεν μπορεί αλλιώς να γίνει συζήτηση. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, θα πρέπει να συμμετέχουμε και να συμφωνήσουμε και να βοηθήσουμε με ένα χρονοδιάγραμμα. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

«Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που πρέπει να μπει στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει και να βάλει δυνάμεις μέσα. Δεν μπορεί αλλιώς να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ. Ενα κόμμα μεγαλώνει όταν πολύ ισχυρές δυνάμεις που εκφράζουν κοινωνικά στρώματα και κοινωνικά προβλήματα μπαίνουν μέσα. Δεν γίνεται με ένα κόμμα με τις οργανώσεις του και με τους μηχανισμούς του να μεγαλώσει». 

Μιχάλης Κατρίνης: Εχει την εντολή να κάνει το ΠΑΣΟΚ νικηφόρο

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το SMS στον Νίκο Ανδρουλάκη

Συγχαρητήρια για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, έδωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου στον Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο μήνυμα που έστειλε η κ. Γιαννακοπούλου έγραψε πως ο πρόεδρος πρέπει να προχωρήσει «συνθετικά» για ένα «μεγάλο ΠΑΣΟΚ». 

«Σύντροφε Νίκο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Νάντια», αναφέρει στο μήνυμά της.

Συγχαρητήρια από τον Γιώργο Πανανδρέου

Λίγο μετά τα αποτελέσματα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα για να τους συγχαρεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT