Κασσελάκης: Μια χούφτα άνθρωποι ικανοί για όλα απέκλεισαν την υποψηφιότητά μου – Το Συνέδριο θα αποφασίσει

Κασσελάκης: Μια χούφτα άνθρωποι ικανοί για όλα απέκλεισαν την υποψηφιότητά μου – Το Συνέδριο θα αποφασίσει

«Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το Συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανήρτησε – Κάλεσμα στους υποστηρικτές του να μην αποχωρήσουν από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος και τους καλεί «να πάρουν το Συνέδριο στα χέρια τους»

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετείται για πρώτη φορά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. 

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης κάνοντας λόγο για ένα γεγονός «πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου» και «σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς». 

Παράλληλα, δίνει ραντεβού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους υποστηρικτές του να γίνουν «ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς».

Το βίντεο Κασσελάκη:

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.

Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς.

Ομως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα.

Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.

Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το Συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι.

Ομως και οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους.

Και γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς.

Ξέρω ότι αισθάνεστε θλίψη, οργή, απογοήτευση.

Μετατρέψτε αυτά σε πείσμα, δύναμη και αγώνα.

Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ.

Σας ζητώ να γίνετε μια ασπίδα Δημοκρατίας.

Εάν είστε αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, να γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ.

Θα ήταν εύκολη λύση η φυγή.

Ομως σας προσκαλώ στα δύσκολα: να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπεια της δημοκρατικής παράταξης.

Δεν της αξίζει αυτός ο εξευτελισμός.

Δεν αξίζει στους αγώνες των παππούδων μας για ελευθερία και δημοκρατία. Δεν αξίζει στις ελπίδες των παιδιών μας για μια δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες.

Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει.

Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.

Στο Συνέδριο,

Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση που αφορά τον Κασσελάκη»

Ανακοίνωση εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την απόφαση της Κ.Ε:
 
«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου. 

Ο γρίφος της επόμενης μέρας 

Οπως έγραφε η «Κ», η προχθεσινή απόφαση της Κ.Ε. αποτελεί επί της ουσίας το δεύτερο «ράπισμα» του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στον τέ ςπρόεδρο μετά τη μομφή του Σεπτεμβρίου.

Οπως ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του κόμματος, το ζητούμενο πλέον αφορά τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν κατά την εκλογή συνέδρων.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είχε πει πως στόχος του είναι στο Συνέδριο να ανατραπεί η καθαίρεσή του, διευκρινίζοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση «ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε εκλογές προέδρου».

Με αυτό το σκεπτικό, έχει ξεκινήσει ήδη την επιχείρηση συσπείρωσης της βάσης υποστηρικτών του με περιοδείες σε πολλά μέρη της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το σημερινό του βίντεο.

Από την άλλη πλευρά, το μπλοκ των «87» εκτιμά πως η «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, απόφαση της Κ.Ε. σημαίνει πως ο κ. Κασσελάκης δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι υποψήφιος.

Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση το στοίχημα για εκείνους είναι να επανασυσπειρωθεί ένα τμήμα της παραδοσιακής βάσης του κόμματος που τον τελευταίο χρόνο έχει αδρανοποιηθεί ή έχει πάρει αποστάσεις από την κομματική ζωή. Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούν πως, εάν ο στόχος επιτευχθεί, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί ήδη δεν θα αναιρεθούν από τη δυναμική που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT