Φάμελλος: Δικαιολογημένη απόφαση ο αποκλεισμός Κασσελάκη – Δεν πρέπει να αλλάξει

Φάμελλος: Δικαιολογημένη απόφαση ο αποκλεισμός Κασσελάκη – Δεν πρέπει να αλλάξει

«Είναι η απάντηση μιας οικογένειας σε ενέργειες που ήταν απολύτως αναντίστοιχες σε αυτό που ήταν η κοινή μας ταυτότητα», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δικαιολογημένη» χαρακτήρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, την άποψη πως αυτή η απόφαση «δεν πρέπει να αλλάξει» στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος. 

«Το Συνέδριο που έχουμε σχεδιάσει είναι για να δούμε το πολιτικό σχέδιο της επόμενης ημέρας και να καταθέσουν τις πολιτικές προτάσεις τους οι υποψήφιοι. Εχω ήδη πει πως, αν ανοίξουν κι άλλα ζητήματα στο Συνέδριο, θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα στην αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Σαββάτου «είναι η απάντηση μιας οικογένειας σε ενέργειες που ήταν απολύτως αναντίστοιχες σε αυτό που ήταν η κοινή μας ταυτότητα». 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να αλλάξει αυτή η απόφαση. «Θεωρώ ότι είναι μια απόφαση δικαιολογημένη. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί προσπαθούν να τηρήσουν τους κανόνες, την ταυτότητα και την ύπαρξη αυτού του κόμματος», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το εάν είναι αντιδημοκρατικό να μη συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Δεν είναι αντιδημοκρατικό όταν τηρούνται οι κανόνες, αλλά είναι συνταρακτικό, δηλαδή είναι κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι κάτι το οποίο ακολουθεί μια αναμενόμενη εξέλιξη, γιατί ασχέτως του πώς εκλέγεται κάποιος, δεν έχει το ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο να εκπέμπει οποιαδήποτε πρόταση σε αντίθεση και με τα συμφέροντα του κόμματος. Φτάσαμε εδώ γιατί οι επιλογές του προηγούμενου προέδρου ήταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα εκλογικά, δημοσκοπικά, αλλά και τα κοινωνικά πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνταν από λάθος σε λάθος, σε συρρίκνωση και απαξίωση».

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Από τη δική μου πλευρά θέλω να ζητήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αποδειχθεί πιο δυνατή και πιο ενιαία από ποτέ, την έχουμε ανάγκη. Δεν εμπιστεύομαι αυτές τις φήμες ή τις διαδόσεις. Πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθούν πιο ενιαίοι, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ. Το χρειαζόμαστε». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT