ΣΥΡΙΖΑ: «Αμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση για τον Κασσελάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση για τον Κασσελάκη»

«Πρωτοφανές γεγονός ο αποκλεισμός μου, το Συνέδριο θα αποφασίσει για όλα», ανέφερε νωρίτερα ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» είναι η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά το βίντεο που ανήρτησε ο κ. Κασσελάκης σήμερα, Δευτέρα, το πρωί. 

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Κασσελάκης: «Πρωτοφανές γεγονός ο αποκλεισμός μου – Το Συνέδριο θα αποφασίσει για όλα»

Νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρτήσει βίντεο στο οποίο, μιλώντας για την απόφαση αποκλεισμού του από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, έκανε λόγο για ένα γεγονός «πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου» και «σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς».

Παράλληλα, έδινε ραντεβού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους υποστηρικτές του να γίνουν «ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς».

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος», σημείωνε επίσης ο κ. Κασσελάκης. 

Ο γρίφος της επόμενης ημέρας

Οπως έγραφε η «Κ», η προχθεσινή απόφαση της Κ.Ε. αποτελεί επί της ουσίας το δεύτερο «ράπισμα» του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στον τέως πρόεδρο μετά τη μομφή του Σεπτεμβρίου.

Οπως ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του κόμματος, το ζητούμενο πλέον αφορά τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν κατά την εκλογή συνέδρων.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είχε πει πως στόχος του είναι στο Συνέδριο να ανατραπεί η καθαίρεσή του, διευκρινίζοντας πάντως ότι σε κάθε περίπτωση «ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε εκλογές προέδρου».

Με αυτό το σκεπτικό, έχει ξεκινήσει ήδη την επιχείρηση συσπείρωσης της βάσης υποστηρικτών του με περιοδείες σε πολλά μέρη της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το σημερινό του βίντεο.

Από την άλλη πλευρά, το μπλοκ των «87» εκτιμά πως η «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, απόφαση της Κ.Ε. σημαίνει πως ο κ. Κασσελάκης δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι υποψήφιος.

Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση το στοίχημα για εκείνους είναι να επανασυσπειρωθεί ένα τμήμα της παραδοσιακής βάσης του κόμματος που τον τελευταίο χρόνο έχει αδρανοποιηθεί ή έχει πάρει αποστάσεις από την κομματική ζωή. Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούν πως, εάν ο στόχος επιτευχθεί, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί ήδη δεν θα αναιρεθούν από τη δυναμική που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT